Monday, 30 December 2013

KFC Party for Ayra


On Ayra's birthday
Mama woke her up early
Mama wished her birthday
Told her today is her special day


In the morning, we filled our tummy
For a special girl, this roti canai is not ordinary
For it was extra crunchy
So yummy
 with delicious curry.


Mama took you for a hair do
For you have a party to go
Then may be you need a massage too.


Anything you wish girl...


A massage for you princess... ngehngeh... good eh?

Ada orang tumpang sekaki....


This hero ....terima kasiiiiih ( alley cat!!)
At last agreed to have a hair cut


Suddenly he looks so matured.... ohh I miss my baby...


Suprise suprise this girl wanted a short haircut...


As long as you're happy.... mama and papa are happy too.

After that we went to Mr DIY
Ayra wanted to get something for her guests



On top of what KFC had prepared...


Sweet gals





Ayra and Najwa..classmate and neighbour.


It was just a small party
A promise  to keep, to make her happy


Just mummy and family from mama's side


 And Cik Dah and family from papa's side...


Ohh we invited Iron Man too...hehe
Chicky theme was superheroes.


Eat first....


Borak-borak in between....


Then we play play...



Somebody just watched from afar.


Finally...bravely joint.


Sis, let her wins some... I'm so much in trouble already...you see...its her birthday... Wink wink...


Nasib baik chicky gave goodies to everyone...err can I que too?
Macam best jer... macam comel jer


Free cake for chicky club member


Mama said it was my birthday....but why Ayra's name was on the cake?




Make a wish girl...oh I mean girls... huhu.

Mama papa wish Ayra jadi anak yang solehah... cemerlang dunia akhirat... sihat dan bahagia...mama and papa love you very much.

Thursday, 26 December 2013

Penangan 6D


Fuhh!... Akhirnya habis dah cerita Langkawi...hehe

Ni cerita pegi tengok wayang...
Biasalah cuti sekolah
Adalah permintaan-permintaan
setiap hujung minggu
Apa yang mampu ditunaikan ... kita tunaikanlah

Bila cakap nak pergi tengok wayang..
Si Daneen dan Aiz mati-mati tak nak pergi
 Mula tu heran juga, but then terfikir may be derang serik dengan 6D kat oriental village tu

Herm dah explain pun mereka tidak percaya
Terpaksa kelentong cakap pergi jalan-jalan
Tiket dah beli... we booked 3 couple seats

Kita nak tengok citer Frozen jer pun
Memang citer budak-budak
Rugilah kalau Daneen dan Aiz tak gi
Lagi pun nak tinggalkan kat sape...


Si Daneen buat muka ngeri... nangis tak nak masuk
Aiz??
Tak sempat nak snap picture dah lari lintang pukang
Aduhh... penat Abang Rizq mengejar...
Dah dapat... terus dokong bawa masuk
Dia tutup muka tak nak tengok... 
Few minutes juga nak convince citer bukan 6D


Tengok pin rambut tu.... 
Kakak-kakak nakal pakaikan kat Aiz pi tengok wayang
Okaylah mama got it
Nak kena potong rambut Aiz soon...huhu
I like his curls

But then....

Letih juga nak jawab... ini boy bukan girl
Dhia cerita... 
Masa kat transit/nursery... ada dua bilik kat bawah
One for girls, another one for boys
First day, when Aiz masuk bilik boys
All the boys in the room jerit...
"Apa ni... perempuan masuk bilik lelaki"
Hahaha...cannot imagine they panicking...

Lepas habis tengok wayang... kita shopping lah sikit
Ada kedai buat sales
Kita tak de maid... kena fold baju berbakul
Belek belek baju anak... banyak yang dah lusuh.. koyak celah kangkang... etc etc

So shopping tahap wajib... nak ganti baju seluar yang masuk cik tong...
Penat benornya shopping baju harian... kejap dah tak muat... yang muat... buruk, koyak etc
Jap jap shopping... jap jap shopping... 

So baju hari hari.. tak yah lah mahal-mahal... janji selesa.
Bagus sangat ada kedai buat sales! 50% ada... best buy ada

Tapi hati sedikit sakitlah shopping hari tu...
Makcik masuk kedai anak berderet...
Aiz pulak bukan reti dok diam...
Kejap lari sana... kejap lari sini
Kita faham... orang mungkin tak suka
Tapi... bukan mereka sentuh barang.. habis habis pun jatuh sakit sendiri... customer lain pun tak de masa tu.

No... dia tak tegur anak kita pun...
Kita yang terasa...
Macam tak best
Bila nak try baju...
Yang 50% boleh try
So kita try tengok ok ke idak..
Tak nak lah nak jimat 50%... jadi rugi pulak 50%

Yang best buy...
Dia cakap tak boleh try sebab dah murah...
Okay kita paham

Yang seluar leggings ...
Baru nak acu letak kat badan... tengok length tang mana
Dah kena tegur... tak boleh try ... takut nanti rosak leggings tu nanti orang lain tak mo beli.
Laa... bukan nak try la amoi
Letak kat badan pun tak boleh ke... bukan pakai!

Angin betullah... rasa macam tak pernah beli barang kat mall pulak dia buat kita... rasa macam tahap kita ni  mampu beli barang sales jer.. 

Apa salahnya being thrifty.... jimat cermat... orang kaya pun thrifty... lagi-lagilah kita ni...

Okaylah you all...kena stop, nak gi shopping...sales hujung tahun... bye..



Tuesday, 24 December 2013

We sure will miss Langkawi...


While we were at the deck  that evening....


Saw this and ask soalan tak logic to Mr H...
You did this??
Somebody is proposing.... he said
Ouchh definitely not him....
Hok aloh...



Buat muka Puss in the boots..
So we had dinner at the deck too
Without the romantic setting....
All of us...


Tok Ki wanted to eat pizza
Masih kenyang makan nasi campur breakfast....hehehe 

So we ordered 3 large pizzas...
But the 'large' macam tak large pula...


So we tambah...


And we tambah..
End up we tapau... hihihi

Notice the romantic setting...?
We moved from deck to garden to sit under the tent
It was drizzling....

All that with drinks we paid RM107 only
And the pizzas were all yummy. 


While waiting for food ... we enjoyed  life dikir barat from expo next to hotel... tu tok ma senyum jer..kat langkawi dengar dikir barat pulak...hehe.

Esok nak balik dah.... 
Cepatnye habis 4 days...


We sure will miss beautiful Langkawi. 

The next morning... we checked out awal even though flite pukul 5 petang...we wanted to see Dataran Lang dekat-dekat pulak.

But before that we cari nasi lemak for breakfast...
Kalau kat KL nasi lemak ada merata tempat
Kat sini kami tak jumpa pulak
We masuk satu kedai yang nampak clean and cozy.
Kedai Atan kalo tak silap...bila tanya... dia kata ada nasi lemak ... jom jom....


Haa Inilah dia nasi lemak version kedai Atan.... nasi lemak kuning... lauk pauk dia macam nasi kandar.... tok ma tok ki ambil kari kepala ikan...that was my plate ... saya ambil ikan bilis ... ambil mood nasi lemak.... and telur sotong goreng... wow best tak yah berebut telur sotong. Sangat sedaplah nasi lemak kuning ni...


Okey dah sampai Dataran Lang.... apa lagi posing-posing lar.


Tok Ki tersenyum..


Gambar romantic tok ma and tok ki.

Then lepas posing-posing.... we terus ke airport


Singgah lunch kat Jom ikan Bakar..the restaurant is near to Airport...sedap ikan bakar... but cuma ada air asam for the dip... may be dip lain dah habis... I was looking for sambal kicap ...


We reached Airport early...coz banyak kerja metamatik nak buat... timbang... campur tolak ... keluar sini masuk sana...hehehe.

Akhirnya atas kepakaran perakaunan... berjaya bawa all things without extra cost for lugage(on top the earlier purchased during booking).

Tok ki biar jer kami settle all things... teringat sewaktu kita bergantung kepada dia untuk selesaikan urusan...rupanya kita sudah berganjak ke suatu fasa... tapi masih perasan diri ini masih kecil... masih berharap dia yang mengaturkan segala...pantasnya waktu.


Kita berdoa agar Allah panjangkan umur kita semua... agar boleh menikmati hari-hari bahagia seperti ini...


Panjangkan umur dan beri kesihatan yang baik untuk tok ma dan tok ki agar boleh melihat kaki-kaki kecil ini dewasa....in sya Allah. 





Saturday, 21 December 2013

OMG...6D cinema!...Jom Laksa Power


Dari Kota Mahsuri, kita gerak ke Oriental Village
Mama dah habaq... 
Mama tak nak naik cable car tu
No no no!
Hangpa nak naik... pi lah
Mama tunggu kat bawah jer
Ramai geng mama kat bawah ni...hehe


Boleh tunggu sambil tengok-tengok kuda...


Apa? 6D ...
Bolehlah kot.... takat macam legoland 4D tu
Tapi... bila pegi dekat-dekat
Awat depa cakap rides....
Macam roller coaster ka?

Gambar frm google

Pas tu bila masuk ...
Awat kerusi tinggi-tinggi ?
Kaki tak cecah lantai...
Cuakkkk!!

Aiz tak nak duduk.... he could sense...
Ada trick...ada danger weh... 
At last, lepas pujuk.... he agreed to sit with abang Rizq
Not with papa... nor mama..
He trusted his brother more than us... hehe.

Adoiii.... tok ma tok ki nampak cool jer
Mama papa yang jerit-jerit
Tok ma cakap lepas ni tak nak percaya dah
Kata cerita cartoon...hehe
Habis gigil , kaki longlai...
Nampaknya 7 hari 7 malam 
Tok ma tok ki dok citer tu je la... hihihi


Tanya Daneen.... best tak 6D?
Dia cakap best... tapi tak nak dah... hahaha

Nak jadi cerita...
Semua dok melayan pening dan debar lepas tengok 6D
Tak sedar Daneen dah hilang
Aduhhh... yang ni real punya takut
Sekelip mata je dah tak de
Macam orang sasau mama panggil Daneen
Dekat 10 minit juga baru jumpa balik.


Bagi ikan makan... redakan kekalutan.
Daneen cakap dia terikut sorang perempuan
Dia ingat tu mama.


Dah semua orang pun dah tak lalu naik cable car...terus keluar dari oriental village
Masa nak keluar ada budak baya Daneen juga
Melilau-lilau cari seseorang
Rupanya cari ayah dia...
Ayahnya ada jer dalam kedai ...
Dia tak nampak ayah dia..
Kalau dah ramai-ramai... macam tu lah kan.
Herm baiklah balik.


Nak lunch awal lagi... ronda-ronda Tanjung Rhu
Sepanjang jalan pokok rhu berdiri...





















Sungguh menakjubkan permandangan...


Pergi makan laksa power pulak...


Kat sini pun permandangan sangat cantik


Inilah rupe laksa power tu... ada terliur? Hehe


Saya suka rojak pesembur ni.


Hirup cendul dalam mangkuk besi... sangatlah yummy
That was our lunch... masing-masing tak larat nak makan nasi
Masih kekenyangan nasi campur breakfast...hehe.


Balik hotel... lepak-lepak tepi pool.


Precious moment


Dear papa...



We love you ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...