Saturday, 29 March 2014

We also balik kampung ... and still praying for MH370


We were at kampung....
 when PM announced MH370 ended at Indian Ocean
 what a sad news... :-( 


The morning before the announcement
Ayra drew this on the sand at Tok Ki's house
Sungguh terharu bila MH370 is also a concern to kids like her


And Dhia wrote on her FB status;
"this month... is all about plane"
at her age... she read stories at internet and asked a lot of questions
of which we also don't have the answers

Saya sendiri tertanya-tanya
tentang kebenaran cerita
tapi kata orang tua
kalau tak tumbuh, tak melata
kalau tak sungguh orang tak kata

Betul atau tidak,
berniat baik atau buruk
Hanya Dia yang tahu... kita makhluk
yang serba lemah hanya boleh mengagak

Tapi ada sesuatu yang patut kita lakukan
disebalik cerita... ada amaran
kita tidak boleh terus leka... dan membiarkan pesanan
sekurang-kurangnya kita mula bedoa untuk negara dan keselamatan

Apa pun terus berdoa juga untuk MH370


Kali ini kami balik tru Gua Musang


Cuma bercuti 4 hari... jadi mengambil jalan dekat
walaupun berbukit-bukit
nak sampai cepat-cepat
tak sangka cuti sekolah seminggu pun kereta berderet-deret


Sempatlah sampai untuk brunch


Tengoklah Tok Ma dah alih meja makan ke tepi tingkap
Buzz lightyear Aiz dah ready for nasi berlauk.. sedap!
  

Aiz pulak tak heran nasi berlauk...
orang nak makan ..dia sibuk nak masak
  

hermmm inilah puncanya tak sabar-sabar nak balik kampung


Tok Ma pulak lepas satu-satu dia buat keluar...


Kakak yang besar-besar lain pulak minatnya


Terserlah si Ayra ni suka muzik... kami baru perasan lepas dia jadi wakil sekolah tiup recorder


Penat perjalanan ... tidur malam sangat lena,
hujan semalaman pun tidak sedar


Rumah tok ma tok ki memang banyak boleh explore


Ingatkan kalo banyak yang boleh explore, bolehlah mama papa tinggal sat nak pegi town.


Duit yang ada...
hajat nak beli handbag berjenama
tapi rasanya lebih bermakna
kalau dapat lihat senyuman di wajah mereka

inilah yang mama beli di town tadi
satu untuk mek, satu untuk tok ma tok ki


Ramai yang balik kat rumah mek
kalau ramai-ramai, buat apa pun seronok


Walau sekadar membuat lompatan...


berselfie besama cousin...


Atau mengambil gambar bayang-bayang...

Tuesday, 25 March 2014

Awanmulan here we come...


2013 is gone..a past
but the hard work to achieve 2013's KPI is still felt..
We need  a rest,  a retreat
Company family day is no where near
We just can't wait
We don't mind going near
As long as it's beautiful,refreshing and great


We were lucky ..the haze has gone when we arrived.

We booked 3 houses for 15 of us, 9 beautiful ladies
( opps..me included hahaha)... and 6 jejaka idaman Malaya.

Teratak Bonda(8 pax ), Kesidang (6 pax) and
 Sunrise (4 pax).


Let see what they offer....




Teratak Bonda is the biggest house, nestled on top of Sunrise and Kesidang.


Let's go down to Sunrise.




Love to bring my small  family here...but with it's structure...kena tunggu Ultraman Max tu besar sikit.


Next to Sunrise is Kesidang...
Tempat bersidang...
Hulubalang





We stayed for a night only
 we took a half day leave that Friday
BBQ was the main agenda...lamb, grilled chicken and satay


Kecohlah satu office... our unit nak pergi outing
 dapat pula bos yang sporting
So before we reached there, ladies singgah shopping
 and Hulubalang
Pergi sembahyang


 

Wajiblah posing-posing dulu...semua pakat pakai green...guys masa ni tengah practice tarik nafas..bagi kempis peyut..girls memang dah terre tarik nafas..hihihi



Lepas posing sibuklah nak menengok hasilnya..
serupa jer peel dengan 5 anak kat rumah saya..


We stopped to buy suprise birthday cake, there were 2 birthday gurls and a birthday boy for March....
I was so hungry, so insisted them to buy us hokaido cake for our afternoon tea...err sedap aa hokaido cake...first time makan.


Kita masak ramai-ramai..semuanya rajin-rajin
Lepas Magrib berjemaah, kita pun makan.
Main games ... gelak sakan
Adoii...it was so fun!


The lambs...sangatlah sedap tidak boleh nak bayang
Tidur malam semua tersenyum... perut kenyang
Hati pun senang


The next day...


Haii cik abang, cik kak...
bersenam nampak
Semalam makan sure banyak
Satu dua...tiga empat...empat lagik
Hehehe


Hermm makcik tak laratlah nak bersenam..
Jalan-jalan...ambil gambarlah...jom...





Cantik kan Awanmulan..


Three soldiers and sunrise....ready for breakfast


We had nasi lemak tutup aurat ye
Awanmulan yang provide
Definitely lazat... tak telanjang punye


Tengoklah kami makan begitu bersungguh...
Mak mertua tolong jangan lalu...kami tak boleh nak toleh.


Bye Awanmulan
Indahnya kenangan
Akrablah persaudaraan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...