Wednesday, 2 March 2016

Souvenir and fish&chips at Fremantle

Assalamualaikum
Dah masuk bulan 3 kita ye...
Tapi citer Perth tak habis-habis lagi!
Hadap jer lah ye... hihihik


Ini itinerary hari ke enam kami di Perth.
Kalau ke Perth memang wajib pergi Fremantle.


Kita mulakan hari dengan big breakfast.
Aduhh lapar pulak rasanya ...


Around 11am we reached Fremantle...


First pegi E-Shed Market sebab nak beli souvenir kat Megabes ni...kedainya kat tepi one of the entrance, very easy to spot kat E-Shed ni...
Tersohorlah kedai ni... sebab tokeynya sangat ramah...
Barangnya pun bagus-bagus dan murah.


Kedai kat Fremantle ni cuma open on Friday and weekend saje... 
Kalau sape yang tak berkesempatan pergi, boleh call owner request untuk ke warehouse dia di Malaga.


Ini stesen keretapi Fremantle...
Fremantle ni bandar lama... jadi bangunan pun structurenya clasic gitew..nice!

Pusing-pusing town with the car je... sebab dah waktu lunch... jadi our next mission was to eat fish and chips la.


Sekali lagi we struggled to find the parking.. susahnya nak dapat yang dekat-dekat.. jauh kami kena jalan...merentasi park yang terbentang luas...

Sambil jalan...sempat suruh Ayra bagi satu pose istimewa with her new shoes...
Bawa budak-budak ni.. selain dari cabaran kena beli tidbits mahal and kena pau toys....masa tu lah juga kasut nak terputus dan cardigan tertinggal... Sabar jer lah :-)


Berpusing-pusinglah juga mencari Kailis ni... rupenye sebelah Cicerello's. I was actually wanted to try Cicerello's but our friend suggested to go to Kailis...cheaper katanya... ikut jer lah.



Our advise ... Kalau nak order food... Janganlah ikut sangat perasaan tu...
Their portion was big!


We even ordered kids meal for them ... and end up ... tak abiss!!! 
and when you said cheap ... kalau convert tak lah cheap mana kan... so bila tak habis makan ... rasa membazirnya...ampun ya Allah.


Hermm nak buat macamana .. Menyesal tiada gunanya....huhuhu.


Balik dari Fremantle kami singgah di Harbour Town Shopping Centre yang tak jadi pergi the day before. Di sini kita boleh solat di information office. 


Kat sini pun kedai tutup awal juga ... by 5.30 pm dah sunyi dan lengang. Punya lengang boleh main rock paper scissor atas tangga. Semua orang balik rumah spend time with family..  baguslah macam tu... barulah balance life.






 

2 comments:

  1. hahaha...sedih je muka orang menyesal dua beranak tu...tapi semua makanan memang nampak sedap sgt2 ...bior la bayo mahal tapi bila dah sampai sana harusss rase yg special2 tu... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan fish and chips kat sini pun sedap Malinda...dan tak mahal macam kat sana... tapi betullah... dah pergi mesti nak rasa kan

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...