Tuesday, 8 March 2016

Chocolateria San Churro at Leederville.

Day 7 we wanted to eat churros...


Tapi tak ada rezeki... We went to 2 outlets but both were closed due to christmas and boxing day. 


So we just sambung shopping... 
Mr H tried machine bayar sendiri ni kat K Mart...payah katanya hehehe... 
Rela que bayar kat cashier... lagipun cashier kat sini  ramah... mesti greet kita...how are you?  how is your day? Etc etc :-)


Then malam tu, we visited papa's friend yang dah jadi PR di Perth. 
Mereka baik hati pinjamkan car seat untuk Aiz... dan masak dinner pula untuk kita.


Day 8 we tried lagi ke San Churro.. Our flight was about 5pm.
So that morning after siap packing, kemas rumah and check out... terus ke Leederville... nak sangat rasa churros di San Churro ni. Alhamdulillah ada rezeki kita.


Wow for the ambiance...


Wow also for their spread of desserts.
Stay focus... we came here for churros okeh!


We ordered churros fiesta set with  18 churros and six dips.. habis sekelip mata!
Dips boleh pilih dan campur campur.. Kita ambil 2 ice creams, 1 caramel dip , 2 chocolate dips and strawberries.


Memang sedaplah churros kat sini... Crunchy outside, soft inside.
Spanish chocolate dip tu pun sangat rich and creamy...
Teringat-ingatlah sampai ke hari ni...


Tak cukup ice cream dalam cup... tambah yang cone pulak.


Settled churros...sempat lagi singgah beli cherries and blackberries 
I love cherries... sanggup beli cool bag semata nak bawa ni.
Lepas beli tu semua, apa lagi ... Bekejarlah ke airport.


Inilah quiet room a.k.a surau kat Perth Airport. 
Sangat selesa, siap dengan tempat wudhu.
Quiet room ni ada di belakang kedai car rental. 


Kalau masa masuk Perth mudah ... 
Masa nak keluar susahlah pulak ...
Beg abang Rizq tak lepas....
Tahu kenapa?
Dia bawa hair spray ... sebab tu lah rambut dia tak goyang ditiup angin...hahaha
Balik Malaysia nanti rambut dia goyang, sebab hair spray dah kena rampas... kesiann hehehe.


If you spend a minimum of Aud300 on goodies, jangan lupa simpan receipt untuk claim gst refund before boarding ye... 
Counter untuk claim tu berada selepas imigresen dan sebelum tempat checking hand luggage... 
Kena tunjuk barang yang beli tu kat dia ...tapi kalau beli corelle.. mestilah nak check in kan... pandai-pandailah convincekan pegawai tu.


Since kita lunch dengan churros je, memang looking forward nak makan nasi lemak Pak Naser ni.


Alhamdulillah selamat sampai Malaysia, the last 2 days in Perth was quite hot ... itu yang Aiz sampai Malaysia je, rasa sejuk agaknya, terus zip jaket dan pakai hood lagi hehehe.

Okey uols ... jom sujud syukur ... akhirnya habis juga cerita Perth ni...huhu.

Nota kaki : cerita ini cuma lebih untuk kenangan kami sekeluarga... sebab tu banyak gambar dari kata-kata :-)
sVs..your comments keep me writing...and of course kawan-kawan yang lain juga :-)... thank you for reading.




4 comments:

  1. alaaaa dah part last ke ? cam tak puas je baca dan tengok gambo :(
    Sedapnye nampak churros kat sana lagi2 tengok cekelat cicah tu...leleh ailio...kikiki

    ReplyDelete
  2. salam ila, seronok baca cerita ila dan family. nak tanya bag pink dan purple kat gambar last tu, beli kat mane ye.. berkenan lah,, tq

    ReplyDelete
  3. mmg jd panduan blog bila nk pg perth nti..hhehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...