Wednesday, 19 November 2014

Desa Balqis@ Linggi Melaka


As Salam semua...terima kasih sudi jengah blog akak ye Lady Di and Hani Azhar. Hope you enjoy bebelan akak ni...hihi.

Hari kerja as usual...bersiap- siap diri ke office... Sambil berangan...kalaulah hari ini cuti...bestnya...macam-macam yang saya nak buat sebenarnya..especially nak kemas and organise rumah...suka tengok orang orang rajin dan sangat berbakat dalam seni susunan barang...kemas teratur...
Hermm barang kat rumah ni banyak yang selayak dalam tong sampah...tapi itulah kenalah kenal pasti apa yang nak buang...apa yang nak simpan...tapi masa amat terbatas sekarang...opps membebel lagi...

Senang kalau rumah tak banyak barang macam kat Desa Balqis...cantik dan tenang.
Jom kita tengok rumah tanpa clutter...pejam mata jer kat clutter yang kat depan mata tu...hihi.


Berkonsepkan rumah kampung....


di tepian laut yang damai....

Makcik datang sini atas urusan pejabat...ala-ala brainstorming gitew...wah tempat best mesti banyak idea ni...


Kami sewa 3 bijik rumah...rumah Pak Long, Pak Ngah dan Pak Andak.


Ini rumah Pak Ngah....rumah yang terbesar kat sini.


di anjung inilah tempat kami berbrainstorm...



Sempoi jer  rumah tak de barang banyak...senang nak kemas...this house can accommodate 11 people...it has 4 rooms with double bed. You can request extra mattress ...yang putih atas katil tu adalah tilam single ye.


Bilik kelima ada 3 single beds....so this house actually can accommodate more than 11 pax.


Seksi bilik air rumah Pak Ngah ni....sebab itu bagi guys jer dok sini..jom tengok rumah untuk ladies plak.


Ku chak!!....ini pula rumah Pak Long....rumah ini pun besar...ada 2 living rooms with TV.


Walaupun ada 4 bilik ....memasing tarik tilam extra tidur luar depan TV....ehs ehs...suka suki lah.. janji happy.


Ini pula rumah Pak Andak... rumah ni ada 2 bilik.


ruang makan yang comel di rumah Pak Andak...


Get ready untuk solat Jemaah...dan solat sunat hajat...doa supaya tahun-tahun mendatang brainstorming best-best...hehehe.


Suasana malam bercahaya dengan lampu lip lap... rasa macam malam raya kaedahnya.


Membuatkan menu BBQ betambah-tambah sedap.


happy birthday to you...happy birthday to...


Sambil makan-makan...kami main games...ala ala running man tu...aduiii senak perutlah semua games jadi kelakar...cer tengok gambar tu...instruction suh lukis kangaroo... Bila last person draw dah jadi kura-kura pulak...hahaha...berbakat semuanya.


Yang group ni pulak kena lukis tikus...hebat giler...  dari tikus boleh bertukar jadi iron ...kihkih.


In the morning, ambil kesempatan jalan-jalan di sekitar...ambil-ambil gambar.


Subject utama adalah sunrise....



 Sunrise lagi....lukisan alam yang sentiasa sempurna.



Rumah kampung sebenarnya sangat cantik dan unik.



Rumah batu tersergam indah ni ...rasanya rumah owner resort ni....wah bestnya bangun pagi dengar bunyi ombak.



The swimming pool.



Breakfast time....nasi lemak dan kuih...kopi O....yum yum.



Yang ini tak leh makan....




Last kita letak satu gambar mengikut trend terkini....apa lagi....mestilah gambar monopod....hihi.

4 comments:

  1. Salam puan, boleh tau, antara Rumah Paklong dgn Rumah Pak Ngah, mana better eh? Dari segi keselesaan & view to accommodate 10 people and 2 kids. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Nurul, Rumah pakngah ok lagi bagi saya sebab ada 4 bilik dan extra matress, ada 2 living rooms with 2 tvs , satu kat pintu masuk utama, dan satu lagi dekat dengan dapur. Lebih dekat dengan swimming pool berbanding rumah pak ngah dan boleh nampak laut sayup2. Rumah pak long lebih besar fan ada 5 bilik, katil ckp utk 11 org.

      Delete
    2. Alamak terbalik... maksud saya rumah pak long better...rumah pak long 4 bilik, rumah pakngah 5 bilik...kalau x nak tidur atas extra matress, kena ambik rumah pak ngahlah, cukup katil utk semua 😊

      Delete
  2. Salam. Terima kasih puan balas pertanyaan sy. In sha Allah akan stay sana hujung minggu ni. Sy pilih Rumah Pak Long. Tak sabar rasa. Hee :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...