Thursday, 13 November 2014

Merendang with Actifry....from Sydney with love.



Assalamualaikum...


Eh awat gambar Krabi lagi?...tapi tajuk dah Sydney plak...he he.

Izinkan patik sambung cerita Krabi sikit na...
Last day in Krabi...our last breakfast by the beach...


We took our sweet time...

 Tak ada Apa pun yang sempat buat sebab flight pukul 1 tengahari.


Just enjoyed the beach ...


Trying to make sand castle...


Entah apa yang Aiz cakap kat Daneen....may be..."Daneen don't be afraid to fly..."


Ingatkan si Daneen dah OK fly balik...but she still asked...mama ...hari ni kapten Selamat on duty?...the moment I said yes....masa tu la ketua krew buat announcement... kepten Muzafar in charge....ayayaya....kantoii sudah. When she looked at me ....mama cepat- cepat kena cover...opps...kepten Selamat cuti but kepten Muzafar is also very good...huhu.


So papa went to Sydney just after balik from Krabi...dia ada course kat sana...
 he bought mama an actifry...yeayyy!.


Apa lagi , raya haji hari tu mama pun merendang lah....jadik sedap sangat...yang sedap tu sebab boleh campak- campak bahan lepas tu tinggal...ulala.


Raya  haji kita biasa-biasa sajer sebab tak balik kampung huhu...kita cuma solat sunat raya ....this time sebab masak dengan actifry... Mama sempat join sembahyang raya kat masjid..he he alasan tak boleh blah...solat di masjid rasa sangat bermakna dan bahagia..Alhamdulillah.


Sebetulnya sangat sibuk lately...ada banyak cerita yang tak sempat nak cerita...basi dalam otak...huhu. Sorry kekawan kalau tidak sempat nak balas sapaan... Itu tupperware kawan bagi cookies raya pun tak sempat nak balas lagi...segan nak pulang kosong. ...hihi...sabar ye Wie akan Ku balas kuih raya mu itu....hihi

3 comments:

  1. Nasib baik diketika ini tuppaware ku sudah dipulangkan. Risau stock take asyik kurg 1 item :) hihi
    Dan pulangannya pun lumayan..alhamdulillah... Lain kali nak buat lg lah...ermmmmm nak isi apa plk ya...kuih makcik foodcourt pun blh kowt :)
    (Beserta dgn nota "pecah kaca pecah gelas........)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorrylah cik Anom Wie... terperam pulak bekasnya...hihik

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...