Friday, 11 March 2016

Home sweet home...


It was good to be back...


The unpacking process was easier...because yes ohh yes...I brought back all clean clothes...hakak berjaya!


Tetapi... masa sampai rumah ada satu bau misteri...datang dari bilik tamu ni.

Satu hari pulun cuci.. 
tak tahan lobang hidung ni dok bau...
nasib baik sambung cuti sampai tahun baru ... 
adalah masa nak buat spring cleaning.
rupanya ada crab stick bawah sofa ... ntah zaman gathering yang mana jatuh kesitu...yang pasti udah lama kok
hermm ... tetiba terfikir bibik sapu lantai macam mana ye?


Alhamdulillah bibik balik...
Bibik bukanlah sempurna... sama je mama ...papa..pun bukan sempurna... 
We just need each other... 

Menantu bibik buatkan kek untuk kita sebagai buah tangan. Usahanya bibik mengangkut dua bijik kek besar untuk kita.


Kalo bibik tak ada, mama akan sibuk dengan routine harian yang sama.
Kalo bibik ada... adalah masa mama untuk..buat benda-benda yang mama suka.

Macam... cuba cipta taman succulent... Sambil mengenang Cervantes :-)



Main masak masak dengan little ladies.




Exploring new recipes...


Tolong papa tampal wall paper...


Tolong tengok jer lah.. hehe

Okey guys have a nice weekend and school break

Nota kaki : beg purple and pink tu beg kiplings... saya beli kat Ho Chi Ming. Harga original beg tu boleh beli tiket kapal terbang pegi HCM beli beg Kiplings murah :-)

8 comments:

  1. Cantik dan bersih je rumah Ila...nak2 bilik tido tamu tu...tetiba gase cam nak landing je atai katil tu...kikiki...zzzzzzz

    ReplyDelete
  2. wow! aura memasak mencanak2 naik lepas balik holiday.
    jom datang rumah sVs, tolong godeh2 mana-mana ruang yang patut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...
      tapi lepas mkn masakan sVs yg sedap tu... Mesti x leh bangun utk godek2

      Delete
  3. rumah kemas jew... jealous tau !!! wink wink wink

    ReplyDelete
    Replies
    1. time x kemas kita tak tempek sini ...huhuhu

      Delete
  4. Cantiknya bilik tetamu..bagi la tip cemane nk deko rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakk ... segan lah ... :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...