Saturday, 19 March 2016

Blueberry nestum muffin.

Alooo...
Howdy?
A quick post today...
Banyak story duk que ni ..hakak tak dan nak post huhuhu.


Muffin ni buat sebab nak perabih blueberry bawak balik dari Perth hari tu... Obviously ni cerita lama ... hahaha.


Beli blueberry sebekas kecil saje... tapi tak habis-habis.. padahal dah guna untuk  bread butter puding.  

resepi muffin ni tercipta sebab godek-godek resepi kat tenet ... ada jer bahan yang tak cukup ... last-last hakak pakai jer bahan yang ada.


Tok sah banyak cerita .. ni resepinya...

2 cups of flour
1 cup of sugar
1/2 cup of nestum
1/3 cup of corotina oil
2 eggs
5ml milk
1 tspn blueberry emalco
1 tspn baking soda
1 tspn baking powder
Blueberries.

Beat eggs with sugar, add oil, milk and the rest of ingredients.. Last masuk blueberries and bake.


Tak manis sangat muffin ni ... just nice ...hakak pun main try jer... resultnya pun main pasrah je lah... tapi Abang Rizq dan Ayra suka, so hakak sharelah resepinya...

Selamat bergumbira di hari minggu... esok dah kerja balik... aahhh malasnya :-)
 

3 comments:

  1. nampak moist nye cup kek tu...dengan blueberry pulak tu..dap2 >_<

    kejap je cuti sekolah dah abis kan... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lar ... Cuti x pernah nak puas kan...

      Delete
  2. nyah.. mana ko beli cawan comel isi muffin tu? comel la..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...