Friday, 25 March 2016

Broga Bliss ... 2016 retreat

The second weekend after coming back from Perth, I went to Broga for a retreat with my colleague.


This was the entrance to the place... 

You just have to trust your waze... 
You will reach here eventually, even though you might think it was a wrong road.


Once entering the gate, we passed a small field of pokok limau ...errr ke pokok jambu?... ntahlah ...lupa sudah ( lupa ke.. tak kenal pokok...ekekeh)


The resort was situated further up, on a higher ground than the field... overlooked the hills. 

The big door lead to a big room, each room can accomodate 7 pax, we took 2 rooms for the ladies and 1 room for the gentlemen...they charged RM68 per pax...jom tengok bilik.



A simple room with aircond and 7 comfortable single matresses. They provided the bed sheet but no towel nor blanket. 


The room has en-suite bathroom with hot shower.


The concept here is that, the room only meant for sleeping ... Aktiviti lain semua kat luar...


Even dapur pun kat luar...

Oh by the way, you don't have to worry on the utensil and pekakas memasak, they carefully asingkan for muslim use... Sebaik kami sampai, terus dibagi kotak besar berisi periuk belanga untuk kita guna.


Best kan sambil masak sambil tengok bukit bukau...


Sambil tengok bukit bukau...sambil gosip hehehe


Angin sangat kuat kat Broga ni... as if ada pantai kat depan bila dengar deruan angin tu. 

Apa nak buat petang petang kat Broga?


Boleh mandi air bukit kat kolam renang...



Atau test balik skill berbasikal...wahhh sebelah tangan tu...


Atau posing posing dengan geng... 

Aiseyy ini yang saya tak suka posing sebaris.. ketot sangat nihh...hehehe nasib baiklah yang tinggi-tinggi ni nak juga dengar cakap siketot... I am indeed grateful to have them with me.


Aktiviti minum petang semua orang boleh participate .. apa lagi...baca doa dan ngaplah :-)


At the same time... preparation untuk dinner sedang rancak juga berjalan.


Lepas magrib bolehlah kita terus makan ( makan lagiii...)



Dan malam pun menyapa...


Selesai solat terus kumpul untuk bbq... Semua dah ready... tunggu masuk perut jer..:-)


Bila bersembang tak sedar malam pun dah larut. Kena tidur awal juga ni... kata nak pegi mendaki subuh hari, nak tengok sunrise.


Bila bangun pagi.. tengok-tengok sorang pun tak pergi... hahaha... hampehh.


Tengok sunrise kat Broga Bliss je lah..hikhik...sambil masak-masak untuk breakfast pulak.


Masing- masing tunjuk skill memasak ... jadi banyaklah menu..


tapi yang paling istimewa adalah steamboat maggi mee ( wehh ginilah perangai sebenar mak pak yang terlepas dari pandangan anak-anak... hehe).


Selepas kali ketiga duduk dan makan...


Abam-abam sado ni tak boleh bangun daaa...


Tapi akak-akak tetap aktif dan riang gembira... 


Before balik... one group photo untuk kenangan... sayangnya ini cuma 2/3 from our group... may be next time lebih ramai lagi yang boleh join ... bak kata orang... the more the merrier...




Aiseyy too small lah information brochure ni... if you are interested with the place, just go to their website okeh... where the latest info is updated.

1 comment:

  1. kerjanya berjalaaaaaan je budak ila ni. Cuba cek, mesti ada taik lalat dkt tapak kaki, tak pun taik kucing.

    bab posing sebaris, serious sVs ingatkan anak sapa tu..
    ko rupanya... hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...