Thursday, 5 January 2012

Goodbye 2011


Cepatnya masa setahun berlalu.... ape kah perkara yang kita orang buat in the  year 2011... selain naik pangkat dan lebih banyak responsibilities terletak atas bahu, Rizq pulak dah naik sekolah menengah ( essh tua dah mama ye).... rasanya yang paling utama dan yang dah lama diidam-idamkan adalah house renovation. So layan je lah gambar-gambar  renovation.... citer pasal house renovation mungkin di lain entry...


Selalu orang tanya dah buat ape dgn tanah sebelah tuu... selalu jawapannya ... buat tak tahu je.... ngehngeh
Sebelum...

This house is a corner lot and was bought in 2007... (please ignore the date at the photo... hehehe, malas setting). So after almost 4 years menghuni barulah boleh buat house renovation. Selama 4 tahun , keadaan rumah sememang sebijik macam rumah sewa.... hahahha ... bila ade orang india, tokeh tar jalan yang round, tanya nak tar jalan depan gate , senang je nak decline.... ayoyo tak mau lah ini rumah sewa lah.... percaya dia... hahaha


The 3D design

Pandangan depan

Pandangan tepi

Bila nak buat renovation, banyak benda nak kena fikir kalau tak banyak RM.... kalau banyak RM tak pe...hihihi. Design memang idea sendiri pasal tak mampu nak bayar interior designer, landscapeman, and etc etc.... cuma upah orang lukis plan ( translate excel plan kami) and 3D jerrr. Setahun juga survey to get the best price , best contractor, best plan....and dalam 4 tahun menunggu tu imaginelah berapa banyak plan  dah bertukar.... kakakah


Selepas .... 

Dari sudut berbeza ....

So beginilah bentuknya bila dah siap, ambil masa lebih kurang 3 bulan... started late May.... finished just after Raya... in early Sept... So no open house for the year coz memang dah open pun house tu... ( tak de dinding...ore kelate kato... tegohong).... hehehe.


Pandangan waktu malam





The minimalis inside... ( eerr atau dah pokai nak beli perabot!!....)





Our humble garden.... hasil kerja keras Mr H.....






Tak kisahlah apa orang lain nak kata... yang penting kami puas hati... :-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...