Saturday, 12 August 2017

Kenangan bersamamu di Arabian Bay Resort Gambang.

Assalamualaikum๐Ÿ˜Š

Cerita family day office bersama mantan CEO tersayang... kenangan yang sarat dengan perasaan sehigga terperap ceritanya sekian lama๐Ÿ˜….


Ini kali kedua kami ke sini.. waktu pertama kali tu Arabian Bay Resort ni tak siap lagi .. yang ada cuma waterpark dan Caribbien Bay Resort aje. Safari pun belum siap lagi.


Ini lobi Arabian Bay Resort.


Kami yang berkeluarga besar ni dapat apartment dua bilik...ini master bedroom. 


Testing tilam ..resort ni ratingnya 4 star.

 
Bilik air master bedrom.


First time gi hotel dapat toiletaries 3 in 1 ... ingat kopi je ada 3 in 1๐Ÿ˜.


Ini second room .. 


also with adjoining bathroom.


Selebihnya tidur kat lantai ruang tamu atas tilam.. dah kenapa model ni masam jer ☺️... bau selipar ke? ๐Ÿ˜›


Ada pantry...


Bolehlah nak buat teh ke kopi ke..


Ni main cik ku cak balik pintu ni .. dah bosanlah tu.


Banyak program disediakan, sepatutnya kita join the rest pegi Safari, tapi papa ada program reunion yang kebetulan dibuat pada tarikh yang sama di Swiss Garden Kuantan.. kita join papa jumpa kawan-kawan dia dulu ... ๐Ÿ˜Š. On the way to Kuantan nampak bangunan colourful ni .. so nice! 


Sepetang kita di Swiss Garden ...


Puas dah berbuai .. ajak papa balik Gambang.. 


Sementara Papa patah balik ke Swiss Garden untuk dinner .. kita berenam sempatlah pegi tengok last show tarzan seksi kat Safari ๐Ÿ˜›

 
The family day was for 3 days 2 nights, so the next day tu we had sort of mini sukantara at the water park.


Layan si kecik ni yang tak mo keluar pool ๐Ÿ˜…. lunch prepack provided but kita makan sikit .. tinggalkan space untuk tea time. Hajat di hati nak merasa manggo cheese cake kat Kula Cake yang famous tu..tapi bila tengok barisan panjang sampai ke kaki lima kedai sebelah ... padamkan ajalah hajat tu ๐Ÿ˜Œ.


And so kita proceed pegi Mc D yang nampak gah di tepi sungai. 


Kat sini pun best ... tapi kenapa mama rasa muffin tu ejek mama ye? ๐Ÿ˜…


Mr H sakit tekak ... before balik hotel beli mcflurry ... haihhh terkenang mcflurry D24 laa ... nampak mengancam sangat, bilalah nak merasa.


Acara kemuncak ... Arabian Night dinner.


Me and my bff.. we cried a lot that night๐Ÿ˜ช. It was a farewell dinner for our CEO.


Anak arab celup ni dah mengantuk... and so tak kisahlah kalau tengok mama bercucuran air mata melayan perasaan. ๐Ÿ˜…


The time was not enough for us to explore the pool ... but who cares when the water park was so near.


One photo with beloved CEO...๐Ÿ˜”


Before heading home, we had our lunch at Mama Nasi  Kukus .. the food was fulfilling... but the heart felt empty. 

8 comments:

  1. Bertahun tak ke gambang resort ni. paling best coco beach tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu .. Coco beach paling awsome.

      Delete
  2. sedih la.. selalu komen tapi tak accept.
    tido la cam ni...


    sudipVSsenduk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab x kuar kat email ... kena buka kat pc .. masuk dashboard baru jumpa. ๐Ÿ˜”

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...