Tuesday, 21 October 2014

Ronda-ronda Krabi in a magic car...


Sawadi kahh..

Assalamualaikum...

I wanna say thank you to Liz... for reading my story...memang lama tak jumpa Liz and family... anak sudah besar-besar, tapi Liz tak berubah... tetap jelita seperti zaman remaja. We miss u guys too... insyaAllah we set a time to meet up okay.

Lets start with Krabi story ( OMG... bila nak habis cerita ni???)

The second day...


 
Good morning..Daneen just woke up and she was wearing a new Disney nightgown yang tak basuh hahaha, bought yesterday for 300 bath... in Malaysia we can get this for a less than RM20... of course if its from China... hehehe.



Ready for breakfast... all wearing their swimsuits underneath 'I love Krabi' t shirts.. but Aiz chose a Muay Thai t shirt instead.... barulah macho! hehehe
 
 
breakfast under a big tree..
 

while watching a Baywatch ( a famous  tv drama with sexy ladies wearing bikini...  hehehe).

 
Other than eggs... they also served

 
 many varieties of food...fish fillets, chicken, fries ...
 

I ate this delicious seafood bubur.


Back from Breakfast we had some splash in the pool... except for Abang Rizq... he was more keen to watch movie from his lappy at the room. The hotel provided 6 user ids to access wifi.
 
 
Dah penat ke tuan besar? Lets go for lunch...
 

We then waited for the car rental's agent to send us the car...
 
 
 It was a toyata vios! and surprisingly muat for all 7 of us... must be a magic car lah this vios... hahaha. The rental rate for a day was 1200bath...lebih kurang RM120 gitew...when the agent counted us... makcik dah suspen... bagi ke idok dia ni, maklum nak sumbat 7 orang nih...takat nak pusing pekan Krabi yang kecik... tak baloi nak rent kereta besar. Inilah masa nak rasa duduk beriba...hehehe.
 
 
Bila dah ada kereta, bolehlah melangkah jauh dari Ao Nang. Pusing-pusing jumpa kedai makan ni ... Muslim Kitchenette.
 
 
Wah kat bawah payung ada seafood goreng celup tepung... bestnya.
 

 
We ordered nasi goreng seafood... untuk makan dengan lauk celup-celup... penuh seafoodnya...sedap!
 

 
ketam celup ni cuma 20bath seketul... wahhh heaven beli ketam 2 hinggit jer.
 
 
Som tam ni memang terbaik! all that with drinks... we only paid 480bath... tak sampai 50 hinggit.
 
 
Dah kenyang kami teruskan perjalanan... melalui Krabi town... ramai orang dok ngambil gambar dengan ketam gergasi... kami malas nak berenti... bebudak pun tak nak turun, sedap kot dok beriba...hehehe.
 
 
kami merempit bersama dengan budak-budak sekolah...
 
 
it was a kind of fun to see many types of transport there...
 
 
Of course they have normal school bus also... they just have many alternatives... and many wiring too... look at that...wire apa tu...telefon? letrik?...... I have no idea.
 
 
Teruskan lagi... dan sampai lah di tempat yang nak tuju...
 
 
Kat sini ala-ala JPO kat Malaysia...branded item at a lower price. Kalau dah barang branded, takat mana sangat nak murahnya...dah sales pun harga masih lagi mahal. Jadi tak delah beria shopping.
 
 
Cuma beli baju untuk dia ni... kerna terpaksa... hehehe
 
 
We had our dinner at Hasna Cuisine sebab...
 
 
nak makan pancake krabi yang tersohor tu...
 
 
this chocolate banana pancake was yummy...
 
 
sama sedap dengan pancake nutella ni...
 
 
Kami makan nasi juga with green curry ... and another set of soft crabs(ketam lagi!)... balik kang kena check kolestrol! Si Daneen muncung tak nak makan... dia dok imagine pancake rupa pancake mat saleh yang makan dengan honey tu. Jenuh cakap pancake tu ada pagi-pagi jer...
tapi tukang masak Hasna ni punya baik nak buatkan pancake mat saleh untuk budak yang merajuk tu...
 
 
Haaah! sekali .. dah masak tak juga  serupa yang dia imagine... tapi dia makan jugalah ... mungkin tarikan si ceri merah... Daneen... Daneen...
 
Lepas habis dinner... cepat-cepat balik... rushing... makcik kan nak urut... hahaha kali ni Oil Massage pula ya...cepat..cepat!
 
 
 
 
 
















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...