Saturday, 11 October 2014

Krabi Beach Resort at Ao Nang

Salam Aidi Adha semua...
Kita tak boleh cerita pasal rayalah
Pasal cerita raya belum betul-betul basi hehehe
Kita cerita yang basi-basi jer kat sini... apa nak buat.. masa yang tidak mengizinkan.
Kali ni kita nak tunjuk gambar tempat menginap di Krabi. Jom sVs...sure best kalo datang ramai-ramai like you and your big lovely family.


Krabi Beach Resort rated as a 4 star. We chose it because it has private beach. For 3 nights and airport transfer to and fro... we paid about RM1600. Masa kami surveyed untuk resort with private beach at Ao Nang, we think it was the best deal.. yang lain lagi mahal.

I love it's daybed at the lobby...bestnya kalo ada sebijik kat rumah... boleh golek-golek sambil berangan.


okay lets explore the room.


This family suit has 1 king bed and 2 single beds. Ours, located on ground floor and opened to 3 verandas. It comes with free breakfast for 4 persons. We just added another breakfast for Ayra and was charged 750 bath for 3 days. Daneen and Aiz eat for free.


The front door


While on holiday...you can ask kids to do anything...ok Ayra...kemas semua shoes ! muahaha


Aiz ... don't run...


The pantry...


The master bed...looks romantic kan...ahakks...


Living area for master room.


eh ada payung...


not all drinks here are complimentary... haiyoo makcik dah terminum... sebotol 70 bath.


The luxury marble bathroom is huge. Sorry on  the quality gambar yang sangatlah excellent huhu. 


The tub is also huge...olala...BUT... there was a very bad smell coming out from nowhere here... we had to ask the cleaner to leave us some air freshener... sebelum masuk kena sembur dulu ...huhu


this is the connecting room with 2 single beds.



Nasib baik the second bathroom tak de bau yang menyiksa lubang hidung.


This is the second living room. Oh no... shirt and curtain kain sama kaler...hehe


Living room ini  ada pantry.


it also attached to the veranda with swimming pool view.


 Swimming pool view has niceee view I tell u...hihik ada duyung berenang-renang.


ohh dia dah start tak nak dengar cakap dah...  lari sana


lari sini...ehs ehs. Jom kita keluar jalan-jalan sekitar resort.


Resort ni besar juga and ada banyak jenis bilik. Ada villa with private pool juga... wow! mesti best tu.


Jom pegi pantai...


Si Aiz ni over pulak lakonannya terkejut tengok patung apek tengah memancing. Eh bila nak sampai pantai ni?


ok finally sampai pantai... kat sini the resort serves breakfast... must be heavenly, breakfast by the beach. Mr H sibuk dok confirmed with few people including the cook and the muslim workers on its halal status. We were told the resort serves halal breakfast only and has separate kitchen for that. However, lunch and dinner serves at different places which are not halal. Yang penting yang free dan yang dah bayar tu halal kan..hihi


Lepas ronda-ronda kejap... balik semula ke bilik. We can access the room from this veranda.
Can you see the blue tent ? kat situ ada seseorang sedang menunggu customer untuk urut-urutan, Thai Massage.. Oil Massage... macam-macam ado.


Bestnya urut-urutan kat bilik romantic ini... tapi selepas diperhati... makcik confuse pulak... tukang urut kat blue tent tu lelaki ke perempuan ?... huhu. Makcik tak berani lah nak amik servis dia...so
masa pegi dinner we ordered urut to come to the room from a spa outside... yang tukang urutnya jelas jantinanya hehe. Tukang urut lelaki for Mr H, and a lady for me.
 The Thai massage... walaupun nampak sedikit ganas.. namum sangatlah sedap... ketuk ketap bunyi tulang-belulang menyanyi. The price charged was only 250 bath for an hour.. RM25 plus jerrr?... ayayayayai... esok malam mau urut lagi, tak kira!

2 comments:

  1. nangis mak tengok entry ko kali ni nyah!
    Gojes sangat... hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...