Wednesday, 15 April 2015

Aktiviti hari minggu...

Assalamualaikum...
Hi kawan-kawan..
welcome kawan-kawan baru...
sVs sure ke nak suruh kita handle party tu?
 kan porak peranda jadinya kita tak tahu...kihkih
Terima kasihlah kekawan, puji kita kreatif... wah perasanlah .. jadi melarat-larat pula ke post kali ini... hehehe...
ini cerita aktiviti kreatif...
Kita dah beli mesin jahit mahal tau...hihihik.... mahal sangat ... rupe pun macam menan jer.. tak pe menan pun menan lah.. janji ada hasil.

Itu gambar anak dara belajar jahit name tag kat tudung...wah tahun depan boleh handover jahit name tag lah... syabasss betti...boleh mummy goyang kaki...muahahaha.


mula-mula dapat barang...memanglah excited... terus selongkar almari bagai...jumpa tight koyak Ayra... beyond repair..
kita cut-cut... jahit ..buat lap-lap... jadilah hehehe.


 seronoklah... jahit name tag and lencana dah senang now ni...
Mr H suruh jahit kaki seluar baru dia... eh tak bolehlah... mesin menan ni tak lut kain tebal..( kalau lut pun...janganlah cari nahas nak jahit kain baju Mr Perfect tu kann... huhu)
Ini permandangan  memang sore sikit... so kita fikir..kena soroklah penyapu ni.. hermmm kat tingkat atas tak de stor.
tapi adalah satu lemari yang lacinya dah terkehel...
eh bolehlah sorok dalam ni... kita dok plan nak jahit kain buat curtain ( maklumlah ada mesin jahit kan), make curtain as pintu.. kasi tutup itu penyapu... 
tapi... Mr H nak buat pintu lah pulak... wow! pintu lagi menarik dari curtain kan..kita tunggu je lah result dia nanti ( tunggu... dan tunggu dan tunggu...hehehe)
sementara tunggu Mr H buat pintu... kita buatlah benda lain dulu..
ada balance wall paper ...kita nak balut itu tin...nanti boleh buat tempat simpan alatan menjahit ( macamlah banyak pekakasnya..kekekeh)


tarraaa!...
dua kita balut...satu tu Mr H balut...
kenapa?
mestilah sebab dia tak puas hati tengok hasil balutan kita
elehh dalam gambar nampak sama jer kann..
aiseyy... Mr H ni, pegi sambung itu pintulah... hihihik
now cerita masak-masak pula...
Bestlah masak semi-semi ni...
beli ready tart shell... buat filling jer..jimat masa!
lagi pun part yang nak buat kulit tart yang paling susah kan
Part lain tu senang jer...budak pun boleh buat ..hehe
nak kreatif...kita taruk bunga gak....
Just bought bundt pan from Mr DIY... kenalah buat kek...sedap sangat tu... tak dan tunggu kek masak..sedap sehingga menjilat mangkuk!

Memang bestlah bundt pan ni... hasilnya memuaskan! disamping syok tengok bibik tercengang tengok pan tak cair...hihi. Cantik tak plate cake kita?... Microwave kita rosak...tapi itu memang bukan plate microwave...no no no...ahakks

Ini pula nak test resepi dengan dill yang ditanam sendiri( eh sebenarnya bibik tanamkan..hihi)
senang je resepi... lemon, dill, honey, salt and pepper... sangat yummeh..
oklah oleh kerana uols dah tak larat nak baca sessi angkat bakul semua sedap...makanya... kita berundurlah dulu..
Mr H and I pun sudah penat...
kita mau pegi spa dan manjakan body..
tata...






























4 comments:

  1. terliur lak tengok ikan tu...sedapnyaaa..:)

    ReplyDelete
  2. cerita la lagi kakkk
    saya suka baca, inspirasi pada saya yang hanya mampu beranak 2 ni :(
    saya suka anak2 akak, semua comel2 semua ada ceritanya :))

    ReplyDelete
  3. sVs pun ada mesin jahit (murah sikit) yg banyak corak jahitan, tapi guna cuma 2-3 pattern je.
    Jahit lurus, zig zag & butang je...

    Errrr..nak tempah langsir ropol-ropol untuk raya boleh?

    ReplyDelete
  4. cantik sungguh la kejadian bunga kat cheese tat tu =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...