Thursday, 2 April 2015

Baymax Birthday Brunch

 
Assalamualaikum semua...

Hi Aszureen Iryan ..welcome to mak budak's blog
 
Zaila tunggu post ni ye...aiseyy nerbes pula jadinya hik hik.
maklum tak grand mana pun...malu aiii.
 
Majlis kecik kecik je..lebih kepada family gathering... Tok Ki Tok Ma ada..Mek pun ada.. sesaje kumpul adik beradik... sambil-sambil memenuhi permintaan si Aiz...demand nak birthday party tema Baymax...adehh berpeluh dahi nak penuhi semua permintaan..
 
 
sVs... terpaksalah kena kreatif dan inovatif  ... sebab banyak sangat permintaan.. dari yang kecik sampai yang besar... kita penuhi semua dengan berala kadarlah kan...janji semua orang happy. Sebab nak thrifty... thank you to our thrifty ideas blog... yang susah-susah bagi pakai label dia secara percuma...jimat belanja dan masa mak budak...hehehe. 
 
 
Why brunch? jarang orang buat time-time cam tu...
Sebab yang pertama... Mr H ada dinner malam tu..
tau sajelah kalau berkumpul anak beranak mesti nak lama kan.. so kita start awal so that Mr H boleh leave for dinner  harap semua orang dah baliklah time tu kann kihkih without guilty conscious.
sebab kedua...senang lazy chef nak tapau  nasi lemak kat gerai...hikhik
kalau brunch, sempatlah kita kerah orang yang nak gi dinner tu bersihkan laman sebelum tamu datang (ada unsur dengki di situ..hihohiho).
 


 
Nak jimat...kita tak payah sewa kerusi ..meja..khemah...kita bentang tikar jer...ala-ala picnic gitew.
 
 
ni pepagi dah muncung ni pesalll?
 
 
Hajat nak bagi doorgift botol air tu...tapi tinggal 8 ketul jer kat kedai, terus terbantutlah...cute kan botol tu? Itu bukan sirap tau... itu F&N strawberry naa...
Kak Dhia being creative..susun belon bentuk love untuk tamu kecil.
 

 akhirnya lollipop lah  jadi doorgift...sesuai kan...baymax said...if you are a good boy,you can have a lollipop..

actually label lollipop tu untuk lekat kat straw.. kita ubahsuai balut kat batang lollipop tu...pembalut Kit Kat tu pulak sebenarnya food label...tambah bijik mata...dah jadi baymax...kuikuikui.

Mari kita tengok menu... 


Daneen tanya..." bahasa apa tu mama?"( she can read quite well now)..."eh eh..Daneen ..bahasa malaysialah..." jawab saya...."tapiiii..." Daneen tak setuju... alamakk haahlah bahasa rojak !..hehehe.
 


okay..makanan dah ready...bibik masak kari ayam...nasi lemak dan laksam pula kita tempah... habis tu mama masak apa? mama kunon nak bake brownies lah congo bar lah...cup cake lah...



akhirnya cup cakes diganti marshmallows and mini macaroon.

 
dan nasib baik Mak Long bawa jelly ni...bolehlah cucuk label buat untuk cucuk brownies ... huhuhu.
 
 
 dah prepare semua... bolehlah naik siapkan diri...wangi-wangi


barulah boleh wefie dengan birthday boy...eh macam tak rela jer...
 


Akhirnya kek pun sampai..


this time pun order dengan Ida..

 

 Tamu pun mula sampai...
 


Jemput-jemput...silakan...



The boys...
 

 
The girls...
 


mula melawat kawasan...
 
 
Semakin ramai turun padang... 
 
 
 its time to blow the candles...


I hope you are satisfied with your care Aiz... we love you so much!


6 comments:

  1. kreatifnya mummy. seronok sebenarnya sambut birthday anak bertema-tema ni, sesekali gembirakan hati mereka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Zaila...fuhhh now baru lega sikit...hihihi

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Wow! wow & wow!!!
    Ila..tolong jadi party planner utk birthday sVs boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he tq sVs..ada brani ka suruh kita ni...

      Delete
    2. He he tq sVs..ada brani ka suruh kita ni...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...