Friday, 24 February 2017

Mandurah Hotel

Assalamualaikum 😊

Hello from Mandurah Hotel ...


Mandurah hotel Beserah ye .. bukan kat Perth nun 😜.

Ini cerita lama sebenarnya...
Cerita balik kampung musim tengkujuh.

Sebetulnya dah lama tak balik kampung..rindu membuak-buak tak terbendung. 


Sibuknya kita hingga musim durian  datang pun tidak terlayan seperti selalu.. singgah tepi jalan untuk merasa bila musim pun hampir berlalu.


Mana cukup durian saje... lunch kita pekena pula nasi kukus dan mee calong, lokasi bertentang dengan Swiss Garden Resort residences.


Apakah Mee Calong? tak pernah kami makan.
Ala-ala mee celup tapi rempahnya lain, konsep air tulang belulang.
Errmm tak kena dengan palate saya anak beranak.
 

Singgah Beserah ni sebab nak jengok anak bujang, dia tak boleh balik kampung sebab nak exam...
 
Family room kat Mandurah hotel ni besar dan selesa dengan 2 katil king. Bertaraf 3 bintang jadi price pun sangat reasonable. We paid  RM300+ only for the room, it was during peak season.


Dan walk in closetnya pun besarnya... suka dengan open concept wardrobe ni...
 

Ada dua bilik air with shower...
 

Comel jer... saya suka...
 

Complimentary...


Ada spa service kalau nak memanjakan diri...
 
   
5 bintang untuk  view from the window ...
 

Budak ni fefeeling Mandurah Perth...hinggakan kambing disangka kuda.😂


Yes you can get the oversea fefeeling here...maybe that's why they call this hotel Mandurah not Beserah...
 

Ada sofa panjang  in the room, so it is comfortable enough for a family of 7, but you can request extra bed with breakfast for RM53 too.
 

Dah nak senja baru sempat turun ke pantai... melihat warna-warna langit yang indah.


Pantai di belakang hotel...
 

tadak orang....
 
 
and so boleh buat perangai ambil gambar sambil angkat kaki sebelah gitu....eh ada pulak orang nun di sana.😅
  
 
memang asyik melihat ciptaan Ilahi...
  

Tapi ada janji yang harus dikotakan...
Nak bawa mandi kolam.

Kolam ni sebenarnya sharing dengan Duta Sand Beach Resort dulu... sekarang management Duta Sands dihandle oleh Mandurah Hotel. Swimming poolnya ala-ala je lah sebab maklum ajelah Duta Sands tu resort lama.


Spa tu pun terletak di salah sebuah chalet di Duta Sands... sayang datang semalam aje...mana sempat nak membelai diri.
 

Mama papa duk terbayang ikan bakarlah kalau datang area Kuantan ni ...tapi budak-budak request western pulak. Lepas teringat kekecewaan makan kat Ana ikan bakar petai tempoh hari.. terus setuju aja nak makan western.
 

Alhamdulillah pilihan yang tepat..


Western foodnya tak mengecewakan.


Dan pilihan mama yang bertekak melayu kuey teow goreng pun sangat sedap.


Lepas dinner kita tak ke mana .. terus balik hotel .. ini budak fefeeling christmaslah pulak dekat lobi hotel 😊


Wakiey wakiey baby ...


Time for breakfast .. littleladies makan kat dalam dining area hotel..the room comes with breakfast for 4 pax. Breakfast for adult is RM25 and RM15 per pax for child.


Mama papa terasa nak dating kat tepi pantai depan dining area tu ...


Bye bye Mandurah hotel ... yes ada rezeki boleh jejak lagi.


Bermulalah sambungan perjalanan disulami hujan kadang-kadang lebat.. kadang-kadang renyai.


This time kami singgah masjid kristal .. 


Dah lama nak datang...
tapi tak berkesempatan.
 

Cantik berkilau-kilau ... 
dengan background mendung awan kelabu tu .. lagi berseri jadinya .
 

But inside the mosque banyak yang kena repair.. sayang kalau tidak dimaintain betul-betul.


Akhirnya sampailah ke rumah tok ki tok ma. Hermm itu gambar baru tu ...🤔


Ayra punya pasal ... minta nasi kerabu tok ma.. kena siang ikan sambil tersengguk- sengguk.😩


Budak- budak ni first time experience main air boh nittah jale...


Syok katanya... 😅


Nasib baik ada juga mentari muncul..
Bolehlah pegi kandang rusa.


Jinak pulak rusa-rusa kali ni .. biasa nampak orang lari lintang pukang.


Sakanlah ambil gambar jarak dekat 😁


Dan tibalah hari kita kena berangkat pulang...
Breakfast istimewa pun tetap tak boleh hapuskan sayu di hati.


Lihatlah wajah tok ki ... matanya redup sedih sekali... membuatkan hati ini rindu lagi... 😔

2 comments:

  1. Pernah duduk Duta Sand 17 tahun dulu... ofis bagi hadiah honeymoon huhuhu.

    Ayat last tu mampu buat Mr H cair. Kalau ko olah sikit ayat tu jadi lebih dramatik, la ni jugak dia start enjin kereta ajak balik.
    Cer try test...


    sudipVSsenduk.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh hebak mung .. honeymoon comp sponsor!
      Nota: skrg pun masih lagi buat ayat drama ajak balik kg ...harap2 cuti sekolah ni mampu cair 😉😁

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...