Monday, 13 January 2014

What we did together..shopping...bubble...play doh...cookies


If nak breakfast together kat luar


Choose their favourite place...Pak Hailam Kopitiam


Apa yang Aiz nak tu?


We love their wholemeal pau... yum yum


Then we  shopping barang dapur...


Macam ni lah troli kita..sarat
Bila bawa anak berderet
 barulah tak ada yg jeling
Kalau tidak mesti terteleng-teleng
Dan menggeleng-geleng
Ada yang bertanya
Awak ni meniaga?
Hahaha

Apakan daya
Barang sentiasa naik harga
Maka mama teruslah berkerja


Balik shopping...
Masak yang segera aje


Then tolong Abang Rizq kemas bilik
Fuhh Mr perfectionist jugak
2 bulan tu dia nak siapkan cat 
Sebab banyak berehat dari buat.


Minum petang...sambil menonton.


Mama explored new cooking... err but they don't really like this...


Hujung minggu kita sentiasa padat


Puas main bubbles... minta buat play doh pulak


Puas main playdoh... minta buat cookies pulak


Walaupun bukan musim raya... buatlah juga
Demi memenuhi permintaan
Mungkin juga symptoms Ibu berkerja 
Yang rasa bersalah meninggalkan mereka sehari-harian.

Surah al Tahgabun-ayat 15:

Sesungguhnya hartamu dan anak-anakmu hanyalah ujian bagimu, di sisi Allahlah pahala yang besar

Ya Allah selamatkan dan peliharalah anak-anak kami, permudahkan segala urusan. Kepadamu kami berserah. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...