Sunday, 6 April 2014

Rumah bibik dan kita...

 
 
Aiz is quite close to bibik
Maklum sejak Aiz dalam perut lagi, bibik dah dengan kita
Kalau pegi mana-mana lama sikit, Aiz minta balik rumah bibik
Tak ada istilah rumah kita... walaupun rumah bibik itu rumah kita
 
 
Mama gubah balik bunga lama...
lepas tu mama letak buku tebal as part of deco
alaa... mama tiru mat saleh buat kat channel 728 tu
 
 
esoknya mama tengok bibik kemas balik buku tu kat dalam lemari
hahaha ... malaslah mama nak explain why buku tu nak taruk situ
 
 
Mama naik bilik atas... nampak rooftop sebelah
hari hujan so banyak daun pokok aunty sebelah luruh
 
 
Mama teringat Awanmulan...
teringin pulak nak hammock macam kat situ
sure best dok atas tu sambil berangan-angan...

 
cuba kalo rooftop kita tu macam ni... kan syokkk
hehe... udah-udahlah tu berangan... baik pi sapu daun yang gugur tu
 
 
Mama Tanya bibik mana penyapu utk luar
bibik Tanya mama nak buat apa?
mama cakap nak sapu rooftop
Bibik cakap ... saya sudah sapu hari-hari
tak pe mama cakap... saya cuma sapu setahun sekali jer.. hehe
mama tahu dia takut mama ingat dia tak buat kerja 
 
Berbaloi mama sapu...
  see Ayra boleh main kasut roda dengan bff dia Najwa
kesian... kongsi sorang sebelah, cuma ada satu.
 
Lepas tu mama nak keluar... mama nak iron baju
Bibik cakap dia dah iron banyak baju mama
hehe kesian bibik...
banyak-banyak dia iron,
mama pilih baju yang tak iron lagi
 
Memang betul kot ini rumah bibik...hehehe
Tapi mama tak kisah  benda kecik-kecik
mama boleh tolerate... kalau bibik tak de
mama lagi susah banyak 
 
betul lah ini rumah bibik...rumah kita semua.


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...