Saturday, 21 June 2014

Prima Inland Sea Resort PD/Tiara Beach Resort @ D'Lia Riana Family Homestay


Cuti sekolah pegi PD...
Memang dah lama nak pergi Tiara Beach, sampai dah tukar nama baru kepada Prima Inland barulah berkesempatan..hihi


A friend owns a nice apartment there, itu yang nak pergi tu...my friend ni memang buat homestay rumahnya.

Jom tengok....


Master bedroom..


Second bedroom ada 2 super single beds and 2 models ...peaceeee!


Kitchenette has everything we need, and ada seorang model yang pemalu ...awww smile a little bit more girl...


Tak payah bawak apa dah....


Nak minum apa? ...nescaffee or tea?...hah milo??...kalo milo, bawak sendiri okay...hihik


Ini pulak living room....errr tadak model?


Ada...tapi sowryy...model sibuk main paper doll...


Both bathrooms have hot showers, bath and hand  soaps are provided. Ehh...bathroom mana boleh ada model...bahaya!!


Bawalah tilam a.k.a totto...boleh bentang buat macam rumah sendiri ahakks, baring2 tengok tv astro Njoy...selimut dan manjakan diri...penyaman udara ada di living room and both bedrooms.



Sambil-sambil pekena kopi dan makan roti..di petang hari....



Dah lepak-lepak pun jangan pula lupa solat , telekung dan 2 sejadah ada disediakan.



Malam tu kami reronda PD waterfront...



Wahh ramai orang main giant bubble...kami tumpang sekaki...semangkuk air sabun harganya 5 hinggit.



Since tahu ada rice cooker,saya bawa beras, nak masak nasi lemak...sambal, telur rebus siapkan dari rumah lagi.



Ayra cakap hobi dia adalah tolong mama...apa lagi...hihik



Habis breakfast bolehlah kita mandi manda...



Lets jom...



Opss...beli ticket dulu ye....






Susah nak suruh Aiz mandi....





Berkat kesungguhan papa mama, akhirnya berjaya juga ...





Dah agak kecut-kecut jari dan biru bibir, bolehlah kita check out.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...