Saturday, 14 June 2014

Suprise birthday visit to Melaka...with congo bars!


Assalamualaikum...
Oh lama tak jengah blog...then tengok2 ada frens baru...weh happy2...welcome2...eh tapi yg gambar hot air baloon tu macam selalu kulihat....hehehe. Ada orang meroyan tengok sizzling brownies ye...come come I belanja...

 

The reason I menyepi was because of the CCP-i exam that I have to take...aduhh dah lama tak study..memang boleh rasa karat karat otak yang bergeseran...huhuhu
Tengah study ..one of my girls kat office bawa me kopi o pekat likat dan sedap..wah semangat sikit nak belajar...tq tq



Sibuk2 pun still they remembered to celebrate my birthday...belated one ler...saje nak test I ye...belated tu ok... but why must put Kak on the cake huh...that old ka?..hihi 

My cerita ini sangatlah basi...tapi nak citer juga...hiiii






Sekarang  cuti sekolah dah habis...tapi yg I nak cerita ni adalah cerita sebelum cuti sekolah...hah hambik...muahaha

Itu gambar hadiah untuk cikgu cikgi...



And this was for me for hari ibu...inside ada nota from Ayra...she said ...sorry mama, Ayra tipu mama...Ayra suruh mama beli untuk cikgu, tapi bagi kat mama sebenarnya...huh buat suspen jer...tapi dia kecik hati I tak pakai gelang riben yang dia buat tu...mama pakai kat rumah jer lah Ayra ...kalau pakai luar rumah, mama takut orang ingat  mama lari dari hospital tak bayar bil...hehe.




Last week of the school days, these little ladies ada sport day...papa ada program kat opis so mamalah yg menghantar dan menyeport...



Ooo but mama ngelat...lari balik rumah jap coz mama nak bake something for Abg Rizq...for his birthday...and mama nak buat suprise visit to his school after habis little ladies' event...hihi...mesti syok tgk muka dia terkejut kan...



First time nak buat congo bar...tapi bahan tak cukup ( my tag line tu...ngeee)
Itu pasal gigih mencincang coklat bar tu...ada sikit jer coklat chips...cukuplah buat tabur kat atas tu.
Congo bar ni sangat sedap dan mudah nak buat....saya memanglah sangat suka benda mudah2 ni....



Nasib baiklah bawa congo bar ni...boleh bagi half buat bodek warden benarkan bawa Abg Rizq keluar...that weekend was not an outing weekend benornye.




So kita bawa abg Rizq makan kepci.



Happy birthday son...keep on smiling...wish all your good dreams come true...be happy, healthy and jadilah hamba Allah yang taat dan soleh...sebagai tanda kita bersyukur atas segala nikmat yang dikurniaNya.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...