Wednesday, 13 August 2014

Raya mood for home Sweet home


Sesampai jer kat rumah, semangat mendeko  membuak-buak....tapi tak kan nak mendeko malam-malam buta... kita tunggu besoknya... uissh tak sabar nak bagi mood raya kat rumah sendiri.

Satu lagi sebab tak sabar.... kerana
nak tengok effect cat momento.

Hasil membaca blog Lizzie...dapat tahu Nippon momento ada buat  promotion semasa bulan July hari tu...cepat-cepat pegi beli lor...sebelum habis  promosi...cat kemudian tak  pe...hehe



Sebab kedua semestinya bunga- bunga Segar yang dibeli di Cameron.
Masa beli memang tak confident bolehkah pokok ni bertahan dengan cuaca panas ...?
Tapi bila tengok orang lain beria membeli, kita pun terikut juga...yang tukang jual pun meyakinkan kita, boleh...boleh katanya , cuma berpesan jangan kerap siram...sesuailah dgn jiwa malas ni  hehe


Ternyata cuma bertahan seminggu aje...lepas tu kecut ...huhu
Ker saya yang tak pandai jaga?...ada yang nak bagi advice?


Samalah dengan lavender ini.... Kecut jua...herm.


Yang tahan cuma cactus ini.... kerlass tak tempat display cactus tu...? nasib baik berjaya menahan Mr H dari buang laci meja tembus ni.. eh mestilah ade saya terikut perangai tokki satu dua,  tokki pun suka simpan dan kutip barang buangan... kunun nak modify...hehe.

Jom tengok dinding calerr baru...


cantik dok...?


untuk dinding seluas ini, 2 set momento diperlukan... satu set boleh cat lebih kurang 10X10 kaki luas... dinding ini lebih 20 kaki, tapi masih ada balance sikit cat tu...


rasanya cukup untuk cat dinding in between windows tu... tengoklah kalo rajin kita cat ...kalo rajinla, hihi
ok enough about unprofessional deko-deko.
Jom pegi open house lak.


20 tahun lebih tak jumpa... bayangkan betapa tuanya kami semua... hehehe... tapi dalam hati forever sweet 18.


macam orang muda-muda... nak juga wefie... this was behind the scene of our wefie...ko pegang, aku tekan..hehehe.

3 comments:

  1. wah..cantiknya rumah...bunga2 pun cantik & nampak segar

    ReplyDelete
  2. Mak yang sangat rajin & kreatif.. :)

    ReplyDelete
  3. Hai.... ambo sokmo folow this blog ..suka tgk cara sis design, layout umah.... salam perkenalan sis.. nanti boleh share tak tips2 hias rumah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...