Wednesday, 10 June 2015

From a bolster to a pillow

Hi kawan-kawan...cuti sekolah buat apa?
Jom tengok aktiviti menghilangkan boring kami
kita tukar bolster cover jadi bantal...
sebab kat rumah ni takde bolster... mama cakap bolster makan ruang katil...
tapi tiap kali beli cadar...mesti dapat sarung bantal peluk tu kan...sekarang ni sarung bolster makan ruang lemari( exaggerate tu, macam banyak benor..hihi)

Mama cakap ..spongebob ni pun makan ruang bilik...lagi pun dah comot....eh eh...ada seketul bolster...dapat percuma tu...
Mama suruh operate spongebob...


Then potong bolster kiri kanan dan tengah... then mama suruh kak Dhia jahit tepi both sides and leave lubang untuk sumbat isi cotton dari spongebob.


Proses pemindahan organ spongebob...to pillow


Sementara kak Dhia siapkan bantal ...saya bertukar jadi spongebob...


Let's go spongebob...said my sis Daneen...
the pillows are done... now we can play pillow fighting...


Main sampai cedera....

what do you think friends? nice kah?
then we followed mama to nursery...
So banyak pokok...we can play hide and seek here...
Penat mama kejar-kejar us and jerit-jerit...

Mama wants to put plants here too ... for her to hide pulak..hihi


3 comments:

  1. jadi doktor bedah cuti2 sekolah kali ni ye...tapi hasilnye sangat cantik dan lumayan ;)

    ReplyDelete
  2. lumayan ye?...hehe..tq dear.

    ReplyDelete
  3. rumah sVs mesti ada sorang satu bolster.. kalau tak, tak leh tidur.
    Wah! taman baru utk raya laaa..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...