Wednesday, 8 July 2015

Bunny Sock..aktiviti dengan anak dara...

Assalamualaikum..
pejam-celik, pejam celik
Now dah nak habis Ramadhan
terasa tak puas...
apakan daya masa tidak menunggu kita...
mungkin di bulan puasa ...banyak aktiviti... masa pun terasa begitu laju.

aktiviti dengan anak-anak... yang ini hasil keras tangan mama.
yang ini pulak kerja seni kak dhia...
bolehlah buat tempat cucuk pin tudung...hehehe.


 terkejar-kejar shopping baju raya....
berbelanja untuk keluarga juga dikira sedekah
kita disuruh berbaju elok dan cantik  meraikan Aidilfitri
Tapi tidaklah perlu berlebih-lebihan...
barang pun banyak yang naik harga...
Tapi kalau kita langsung tidak berbelanja ...
ekonomi boleh lumpuh...
rezeki peniaga-peniaga kita bagaimana?


lat talilat..lat talilat
balik raya mana dulu tahun ni...? ;-)

Aiz nyanyi cam ni

"light LED laili tamplon..."

mana datang pula light LED...hehehe

mungkin dok dengar mama papa sibuk cakap pasal lampu kitchen.



mama papa besarkan dapur sikit... fikirkan anak dara dah besar...
banyak aktiviti nak buat kat dapur.


itulah yang terkejar shopping...weekends seterusnya sibuk dengan appointments... wall paper...alarm...lighting...cctv... bla bla bla..
Jadi tak payahlah tanya...mama bila nak buat biskut raya...

Zaila, Malinda...Desa Kaloi memang best untuk berkumpul adik beradik ramai-ramai...harga untuk weekdays adalah RM390 ..utk time weekend, peak and school holidays ..RM500 semalam...sila booking awal-awal...selalu kalau weekend penuh...boleh refer ke blog Desa Kaloi Farmhouse.




























3 comments:

  1. waaah make over dapur, nanti jangan lupa kongsikan gambarnya :)

    ReplyDelete
  2. cantiknya bunny sock..kreatif

    ReplyDelete
  3. Beraya dgn dapo baru....seronok berganda!! rabbit tu sgt comel dan terima kasih for info desa kaloi
    Selamat hari raya !!! Maaf zahir batin :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...