Wednesday, 1 July 2015

Desa Kaloi Farmhouse - Family gathering before Puasa

 
Assalamualaikum...
 
Dah nak separuh Ramadhan kita berpuasa... esok dah masuk hari ke 14 kan... kejap jer...
 
 
Bulan puasa malas nak cerita panjang-panjang...layan gambar jer lah ye...
 
 
Pegi Desa Kaloi masa cuti sekolah hari tu... nak sangat bawa tok ki
datang sini pasal ada rusa... tok ki kan minat sangat kat rusa. Rusa sini jinaklah tak macam rusa tok ki... nampak orang lari lintang pukang.
 
 
Tu dia...rombongan pengantin dah sampai... masing-masing bawa hantaran dalam Tupperware...elok jer beratur...
 
 
tak macam angsa ni... jalan berterabur...
alamak!...jangan datang dekat...I is takut...



As usual lah baru sampai, mood tak bagus..
 

 
tapi kejap jer...
 
 
biarkan mereka di sini... jom kita explore rumah ni...
 
 
Master bedroom
 
 
2nd room...
 
 
third bedroom..
 
 
2 huge bathrooms plus1 smaller bathroom in the kitchen.


 
cukup segala...
 


betullah sVs...lenggang kangkung pun tak pe...
 
 
elegant dining hall
 
 
mewah...
 

 
kerah anak dara buat brownies...
 
 

 
laku...
 
 
sorry bunnies...brownies da abis...
 
 
yang dalam Tupperware hantaran tu...
 
 
lepas solat magrib dan tazkirah tok ki...
 
 
kita pun start grilling...heeyy...itu ayamlah bukan arnab...hihik
 
 
rezeki...ikan kelah percuma ...tokey ikan kasi try...masak stim apa yg ado dalam peti...
 
 
terlampau kenyang ...tak tahu bila masa tertidur semalam...sedar-sedar, kena kerah masak nasi kerabu gotong royong ...
 
 
Nasi kerabu tok ma memang terbaik...
 
 
lepas breakfast... apa lagi... berendamlah...
 
 
 
 
 
agak-agak ...saya menyelam tak...
 
 
keh keh keh rendam-rendam kaki jer lah... selebihnya jadi tukang ambik gambar
 
 
mama...mama... ambil gambar Aiz... Aiz posing baik punya...
 
 
Aminah kena paksa posing...
 
 
ini posing buat-buat tak tau (posing natural konon)...hihi
 
 
mama pun teringin nak posing...ini nama dia, posing dua dalam satu....( nak ambik gambar dalam oven ke... luar oven?)
 
 
lepas mandi lapar balik...
 
 
main lah puas-puas ...kita dah nak balik...
 
 
Ada rezeki kita datang lagi...


2 comments:

  1. mcm best je kalau datang reramai...mahal tak ila ? rumah tu pon nampak mewah dan bersih sangat2 sume cukup

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...