Wednesday, 10 February 2016

Caversham Wildlife and Kings Parks

Assalamualaikum...
Jom sambung citer Perth day 3


Day 3 kita nak pergi parks...
Jap ... tempek itinerary..


Mr H cakap ... itinerary yg saya buat ni tak pack... rugi sewa kereta for the whole week but did not fully use it... 

Hahh... tak pack ye?
Yang ini pun terkejar-kejar nak cover... hahaha.


We had a simple breakfast that morning because nak gerak really pagi.. they love cereals so tak jadi hal... they did not even touch the food that I was busy preparing for our picnic at the park.

Dah keluar pagi pun, tunggang terbalik juga mengejar ... konon lunch kat Kings Park tapi ... nak malam baru sampai sana.

And Swan River? 

Lalu jer...tengok blue boat house from afar


Sama juga dengan Swan Valley... lalu jer... ladang anggur melambai-lambai tapi tak sempatlah...


Jom masuk jumpa kanggaru...


Mana dulu nak pegi ni?


Tengok yang tak de kat Malaysia lah...the sleepy beauty koala.


The sexy wombat...


And of course the kangaroo...


Hop hop kangaroo hop... Where is your pocket? Why I can't see any?


First timer... they were so brave! ... me? Nay nay...


Ada few other shows ... but kami pegi mana yang sempat jer...


Takat tengok ayam macam ni... mereka tak minatlah sebab kat rumah Tok Ki pun ada....heheh.


Tengok tu dia dah bosan ... tarik muka masam...


Actually the park was so big, di luar entrance to the wildlife park , ada tempat picnic... put a dollar coin and you have a stove in the park! So kami decided to have a picnic here instead.


There... my chef was working hard...


to reheat my nasi goreng...


Our spread... siap bawak kopok... hehehe


Then after that ... budak 2 orang ni nak pegi main kat playground... 

Cepatnya buat kawan...nasib baik boleh cakap omputih sikit-sikit.. hihi

Aiz ni dia lebih cenderung cakap omputih... kami perasan masa dia almost two... bila cakap dengan dia... selalu dia ulang balik apa yg kami cakap in english ... macam nak confirm apa yang kami nak cakap... Contoh ...bila saya cakap "jom Aiz .. kita pegi pantai" ... dia akan tanya  "kita pegi beach?" Ini semua pengaruh gadget... sebab suka sangat tengok review toys kat youtube...sekarang ni siap translate pula untuk kami...english to malay...maklum kami tak cakap omputih kat rumah...hahaha. 

Sebab kami cakap melayu jer... it's quite amazing for us that he can speaking London....with slang somemore...and the words yang dia pakai quite impressive juga..like the other day, he was saying skeleton apa tah... kakaknya tak paham... siap explained...skeleton tu adalah bones...translate english to english pulak tu ...haha.  Now sebab nak cope dengan dia...kami pun dah terjebak cakap omputih jugalah sikit-sikit... hehehe.


He can speak but obviously cannot read... kuangkuangkuang.


Ada free pool jugak kat sini...si Aiz dan Daneen dok keriau nak mandi... apakan daya ... manalah mama tahu ada pool...tak bawa baju mandi lorr.

Lepas settle lunch, kami bergegas balik rumah untuk solat... maklum tak boleh jamak sebab stayed more than 4 days kat Belmont ni.


Matahari dah nak terbenam barulah terkocoh- kocoh nak ke Kings Park... maklumlah kalau dah sampai rumah, malas betul nak keluar balik.


But the scenery at the Kings Park...


worth the trouble...


But the night of christmas eve nih sangatlah sejukkkk... tak tahan kami nak berlama-lama.


Next, kami ke Perth Mosque untuk solat magrib..


Claimed to be the oldest mosque in Perth. Kata orang bila pergi ke suatu tempat... carilah masjid untuk solat ... kerana masjid itu kelak jadi saksi untuk solat kita.

Sebelum balik, kami singgah tapau kebab di kedai sebaris masjid tu.. Sedapnya kebab kat kedai tu... teringat- ingat sampai hari ni, menyesal pulak tak ambil details untuk kongsi di sini.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...