Thursday, 4 February 2016

Belmont Oasis Villa

First time book accomodation guna airbnb...
Kita berurusan direct dengan owner.. macam homestay. Margaret nama tuan rumah ni...tak jumpa pun..cuma berhubung tru message di application airbnb tu... walaupun tak jumpa, boleh rasa Margaret ni baik orangnya... banyak bagi info pasal Perth.Kalau book dgn airbnb ni, masa booking tu kita dah kena bayar terus... macam kami untunglah sebab rate makin naik selepas booking.



Actually ni bukan entrance rumah kami.. rumah kami kat belakang... Villa ni dah dibahagi dua. Entrance kami kat tepi rumah ni. Dua-dua rumah ni ada di Airbnb.. 



Sebab utama ambik rumah ni... Sebab suka sangat dengan kitchen dia.  Kena ambik kitchen bestlah sebab kita nak kena masak walaupun bercuti...kann.



Complete with oven, microwave and dishwasher...

Macamlah nak masak beria benor... Hehe.



Semua bilik ada tv dan aircond.



Abang Rizq dan Aiz tidur sini...Aiz was so excited, siap unpack and kemas all his clothing in the closet sendiri.



Ini bilik mama papa... ada 3 bilik semuanya.



Living room with big tv... inilah bilik tidur Aiz sebenarnya... Sebab mostly dia tertidur di couch yang empuk tu...hahaha.



Meja makan pun besar... untuk 8 orang. Saya sukalah rumah open concept ni... sambil masak boleh nampak semua orang... I think the kids also like it ...because they can see me... Aiz dengan Daneen tu, still clinging babies.





Bilik air cuma ada satu jer... kena  manage betul-betul... make sure semua orang siap on time bila nak keluar.



Tea and coffee...



Paling...dan paling penting ada rice cooker...
Masak nasi dan cepat-cepat keluar nak beli barang dapur... tak larat dah nak makan instant food.



Haaa ... penuh troli... and more of Dare coffeeeeee...



Ayam goreng dan tom yam...for dinner. Seriously... nasi memang sedap...no calories counting please.


Best jugak ada dishwasher ... susun-susun...tekan butang... terus tidur... 

1 comment:

  1. dapo kat rumah tu memang layak dapat...wow... dapo cecantik camni time masak pon rase tak penat kan...hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...