Saturday, 30 January 2016

The yellow Pinnacle and white Lancelin

Tadak kipas pun nyenyak jer tidur...tak panas pun...

 
Our breakfast pun yang segera-segera jugak... tapi megi goreng sedap memang sedap kann...


Apa plan kita hari ni? Kita nak pegi Pinnacles and Lancelin... Both were on the way back to Perth City.


Hari ni cuaca nice.. panas tapi berangin.. 

Serro nak dok chokkoh sinni pukul (amik) gambar...hehehe...
Cukup cahaya matahari..barulah gambar nampak lawa...nampak lawa...qu hitam pun nampak macam qu putih hehehe. 

Kat sini check out hotel agak awal... pukul 10 pagi dah kena keluar.


Before gerak.. stopped at convenient shop, beli coffee..the whole family dah jatuh chenta dengan kopi ni.. sedap sengoti.


Then singgah jetty near holiday homes tu...nak tengok port best utk swimming... as told by holiday homes owner... tak dan lah nak berenang...kalau stay lama lain cerita...hehehe macam terre berenang!


Aiz tu nak merasa jalan atas white sands la tu..lepas tu kejap-kejap stop buang pasir kat selipar.


Susah nak ambik gambar ... tudung nak terbang jer..so windy... tapi rambut abang Rizq elok jer terletak ..guano tu?...hihihi.


We reached Pinnacles tengah hari buta...time matahari tegak atas kepala... memang panas terik lah.
The reason why nak juga drive furher up from Perth City because nak tunjuk kat anak-anak benda yang tak ada di negara kita... batu hidup di padang pasir.


Orang lain ambik gambar dengan batu kat tengah-tengah padang... kami nak ambik gambar dengan signboard tu pun bukan main bertabah... See Aiz and Daneen just did not care to pose pun hahaha...apa lagi nak walk tru the trail... memang tak lah.


Walked tru this trail lah...


Mama ...people call this a bench and we sit on it not walk...


These two were covering their heads from the heat and the flies.... during summer memang banyak lalat .. jinak-jinak lalat kat sini.... dihurung kita macam kita tak mandi pagi!


Amik gambar dari jauh ...apa? nak tengok gambar dekat?


Nah ...close up of the pinnacles... 
snap gambar kat galeri ...dalam kesejukkan aircond ...clever tak?hahaha.

Kami tak lah lama kat Pinnacles sebab perut pun dah menyanyi-nyanyi minta diisi...



So kami pun teruskan perjalanan ke Lancelin.. ikutkan itinerary memang dah kelambatan kami ni.. konon lunch kat Perth city...



Kat Lancelin pun kami tak nampak kedai makan halal...so just ordered pizza with tomato and cheese topping...the large size cost us Aud20... campur smoothie, air dan ais krim .. habislah dekat Aud50.


Lepas makan, pusing-pusing cari kedai lucky 7 ni... nak sewa sandboard... kat tempat lain pun ada tapi kat sini paling murah.


Inilah bentuk sandboard tu... next kena cari port untuk gelunsur. 

Kalau landai.. memang tak bergeraklah  board ni... 


Kena cari tempat yg cerun like this... Aiyaa awat rasa gayat geli-geli jer vontot i ni... tak sanggup mak.


I volunteered jadi tukang ambik gambar je lah.




You actually need somebody to push the board hard... barulah bergerak board tu.. 


Kalau tak nak orang push, kena cari tempat yang macam ni... yang macam nak terjun bangunan tu...huhu.


Wait papa... I come to rescue you...hehe 


Help.. help ..we need a push!


Selesai push sana dan push sini... posing begitu dan begini... kami pun meneruskan perjalanan.


Setelah melalui beberapa ...


Kincir angin...


Ladang...


Pokok-pokok pelik...


Jalan keretapi...


Maka sampailah kami at our next stop...Belmont, Perth City. To be continued...










2 comments:

  1. Bestnyeeeee ila dapat pi tempat2 camni...yg paling best sekali bila dapat pi dgn anak2 sume... :)

    ReplyDelete
  2. pic u dengan Rizq tu macam kakak dengan adik je.. u look so young beb

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...