Saturday, 30 January 2016

Cervantes Holiday Homes

Sabar.. sabar... sikit lagi nak sampai ... bukak mata tu...ehs esh dah tahap zombie dah masing-masing..


Tuu dah nampak signboard dah... bang belok kiri bang..


Akhirnya sampai juga...alhamdulillah..tu zombie dah keluar kereta betulkan urat terkehel..hehe.



Booked for one night... tak sabar nak masuk pasang air-cond.


Tapi ada air-cond kat living room jer... Dalam bilik tak ada... 


The master bedroom.. kipas pun tadak? 
But actually tak panas mana pun bila masuk rumah...ok kot. 


The 2nd and 3rd room with similar setting...haiyaaa nobody wanted to share room with Abg Rizq... how mehh?


Mr H was checking the house rules


Rules everywhere...


First thing first... Samak, eh bukan... Sertu ( samak is for kulit binatang). Sertu semua pinggan mangkuk yang nak pakai...

Percaya tak .. saya dah beli dan simpan sabun taharah tu dekat 2 tahun... hahaha. Proses angan-angan yang lama hihihi. Dengar cerita dah susah nak dapat sekarang...hermmm that's bad...


Then boleh masak yang segera-segera...
If tanya sedap ke tidak?... tekak saya kurang boleh terima... kuat bahan perasa dan pengawet kot.

But we did not have much optionlah.. no halal restaurants di Cervantes.


Pelik kan... tadi punya mengantuk dalam kereta... now tak boleh nak tidur pulak.


So ajak Mr H keluar pegi cari telur and few things untuk masak...
On the way at the view point nearby... nampak matahari sangat cantik... terus singgah.


They were so excited to be able to touch the white sand.


Mat saleh datang memancing..


Nampak tak pelangi kat belakang kami?




To get a better view...


What did you see girls?


Beautiful Cervantes...



Terpukau dengan kecantikan alam... lupa terus kedai tutup pukul 5... no telur lah tonight...

3 comments:

  1. cemburu celik sedang melanda.. tak nak singgah sini lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janganlah mcm tu... X syokk ahhh sebab memang nak menunjuk kat sVs pun... Kehkeh

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...