Sunday, 10 January 2016

Don't celebrate birthday in advance...



Assalamualaikum... :-)
Selamat tahun baru semua..
semoga tahun 2016 memberikan lebih kebaikan kepada kita semua
dan diberi kekuatan kepada kita untuk menjadi yang lebih baik setiap hari..setiap detik dan ketika.
Lama tak bersiaran... kami bercuti di Perth hujung tahun lepas
bila balik...banyak sangat nak cerita......
sampai tak tahu nak mula macam mana
hari ni pun kita cerita yang lain dulu...kira warm up lah..hehehe
Okay ini cerita birthday Ayra... semua orang ada cerita birthday, tak acilah kalo Ayra tak de ...
start jer cuti sekolah... bibik pun balik kampung...
dengan bibik tak de ...dan sibuk dengan plan nak bercuti...mama jadi tak keruan...huhuhu
so mama cadangkan dekat adik-beradik belah papa untuk berkelah...sambil celebrate birthday Ayra...ngelat buat party bagai...tak koser nak ngemas rumah...kuangkuangkuang


So kalau nak picnic...kenalah pi hari minggu...
tapi birthday Ayra hari Isnin...
macamana ye...
boleh kot celebrate 2 days early...




Semua orang pun happylah... memasing boleh beronok-ronok dengan couple cousin memasing
Dhia dengan Aqila
Daneen dengan Ain


Aiz dengan Fahim
Abg Rizq dengan Abg Danial





Aikk birthday girl yang tak de couple...kesian...



Pening nak pilih tempat berkelah...akhirnya ke Lubuk Batu lagi...




Yang penting tempatnya selesa... kemudahan pun bersih...



Kemuncak acara... birthday girl potong kek... berebut-rebut makan dalam hujan yang mula nak renyai.
Hati mama pun berbisik...selesailah satu acara...legaaa...


Siapa sangka...
sampai jer rumah...si Ayra pula berbisik...
Mama jom makan nasi Arab..
mama cakap okay...jom pegi hari Ahad
tapi dia nak pergi juga hari Isnin.
barulah mama faham...
tak best sambut birthday lebih awal
lagi baik sambut sedikit lewat...
terbaik kalau sambut di hari kejadian.


So a birthday dinner on Monday night
bergegas mama papa dari office
yang penting birthday girl happy
Her requested  birthday gift was ukulele
order on line... thank God, sampai on time.
Happy 10th birthday darling Ayra...mama dan papa doakan yang terbaik untukmu dunia akhirat. 



3 comments:

  1. happy besday...cantik ukulele tu...

    ReplyDelete
  2. happy besday Ayra...bestnye mandi sungai..makan keledek bako dan kek cekelat sambil2 rendam kaki...next n3 pasal perth plssss...tak zabarrr nak tengok gambo cecantik kat sana ... :D

    ReplyDelete
  3. Oooo... ukulele namanya.
    sVs pandai makan pecal lele je.

    Happy birthday Ayra, moga menjadi anak solehah yg sentiasa mendoakan kebahagiaan ibubapa & moga Ayra sentiasa dalam lindungan Allah. Amin

    Perghhh! Perth tuuu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...