Friday, 24 June 2016

Chocolate chip oat nestum

Assalamualaikum...

Cepat betul Ramadhan kali ni... rasa terkejar-kejar jer nak buat semua... ini sebab pergerakan saya yang slow motion sebenarnya ... huhu. Nak update blog pun malas sungguh.. btw ada lagi ke orang baca blog sekarang ni ? Semua dah beralih ke ista kan. 


Sebab sekarang musim orang buat biskut raya... Mai akak payung satu resepi. Inspired from Daneen's leftover milk powder ... Yup finally she stopped using bottle and sadly automatically she also stop drinking milk ... Letak dalam cawan tak jalanlah ... That was what happen to Abang Rizq ... I stopped his bottle ealier at 3yo meaning he also stopped consuming milk at that age... that is why i biar je adik-adik dia minum pakai bottle so that depa minum susu lama sikit.


Chocolate chip oat nestum

250 gm butter (salted butter)
1 cup of instant oats
1 cup of nestum
1 cup of chocolate milk powder
1 cup of brown sugar
1/2 cup flour
1/2 cup semi sweet choc.Chips
1/2 tspn baking powder
1/4 tspn baking soda
1 egg

Beat butter with sugar, add egg and dry ingredients. 


Lastly add choc chips ... reserve some for deco. Then spread baking paper on  baking tray, spoon the mixture into small balls and bake. 


Cookies ni akan kembang dan meleper... So make sure ada enough space for that when baking. Selamat mencuba dan selamat beribadat di 10 malam terakhir..semoga kita diberi kekuatan untuk membuat yang terbaik. 

Nota kaki: sVs .. meatball tu beli kat supermarket ..alaaa lupa plak brand apa... gaul dengan sos tiram dan sos tomato , then masak kat  actifry sat ..sedap tau hihi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...