Friday, 6 January 2017

Villa Mewah di Colmar Tropicale

 
Assalamualaikum....
 
Saat menulis cerita ini, Uda telah pun kembali ke Rahmatullah.
Seisi keluarga bersedih tetapi redha dan yakin itulah yang terbaik untuk Uda.
Walau seakan doa tidak makbul..dan usaha tidak berhasil...
tetapi Allah lebih tahu dan lebih baik perancanganNya.
 
Seronok tengok orang bercuti-cutian hujung tahun.
Sungguh kami merancang-rancang untuk membawa Uda bercuti...happy-happy, tenangkan perasaan.
Tetapi setelah didiagnose dengan Esophagus cancer stage 4, keadaan kesihatan beliau merosot dengan terlalu cepat... langsung tidak boleh makan dan ini menyebabkan beliau berada di hospital sehingga akhir hayatnya😒.
Al fatihah untuk Uda...semoga arwah bahagia di sana.
 
Kita sekeluarga pun turut tidak bercuti...kecuali ke Melaka tempohari kerana ada kenduri.
Tetapi tahun lepas office hakak banyak pulak buat program outstation.
dapatlah bercuti free... a.k.a bercuti sambil bekerja 😌
 
Ini kisah program di Colmar Tropicale... nak kongsi sebab nak tunjuk salah satu villa yang kami dapat. Rasanya tak nampak villa ni kalau tempah melalui online macam agoda atau booking..so kalau nak datang dalam group yang besar seramai max 12 orang, bolehlah cuba villa ini. Better berhubung terus dengan pihak hotel untuk mengetahui available options.
 

The first building that welcome us...
 

then ada 2 ekor kuda kaler-kaler yang sambut kita... baik kuda ni.. diam jer


Selalu bila tengok gambar-gambar dan kisah percutian di Colmar..saya bayangkan tempat ini sangat besar... sebenarnya taklah besar mana compoundnya 😊.
 

Jadi sebenarnya restoran pun ada seketul dua aja...
 

Oleh yang demikian penyanyi bertiga ni boleh bertebaran di merata-rata...hehehe. 
Kesian baby ni ...nangis bingit telinga ker?  πŸ˜…πŸ˜ƒπŸ˜‰
 

Tapi kami happy jer ... bukan selalu nak merasa orang nyanyi untuk kita kann...hihi.
 

After lunch, about 3pm kami pun check in...
 

Inilah villa mewah tu.. 2 tingkat, ada 6 bilik tidur, 3 king bedded, 2 twin bedded and 1 single bed, 5 bathrooms and 2 powder rooms. Ada living room, dining room, pantry and a meeting room.
 

















Sebab villa ini yang terbesar dari villa-villa lain yang kami tempah... acara petang tu kami decided buat kat rumah ini saje...
 

Termasuk dalam acara yang dimaksudkan adalah acara bergambar...well we just can't help it...πŸ˜…
 

because the house was so beautiful.
 

We also celebrated belated birthdays that afternoon and exchanged gift with each other...
tanda kasih sayang antara kita😊.


hari pun nak hujan... oh lupa nak bagitahu... walau pun tempat ini macam kat France tapi tetap cuaca Malaysia ye...jadi tak payahlah nak bawa baju tebal-tebal hehehe.

 
So ...you see..we were a big group of about 30 pax...tak muat nak sumbat semua dalam villa ni.
 

The flowers at the window bay...mekar sepanjang tahun...bunga plastiklah katakan hehehe. This was the view from my room.. kita dapat apartment 2 bilik. 
 







Standard bilik air kat sini semua pattern macam ni...gaya Perancis gitew...
 

Another accommodation that we got was a duplex, suitable for 6 pax.
 







Petang tu ...hujan pun turun...tapi still tak rasa sejuk pun. 
 

We had a buffet dinner at the hotel. The food was okay .. tak mewah sangat...sedan-sedanlah.
 

Geng baju sedondong...😁


Opps tanpa sengaja ...makcik pun pakai sedondong dengan derang ...hehehe


After few shows...kita pun Zzzzz
 

View sebutir bintang nun di luar tingkap sebelum subuh sangat menakjubkan...MasyaAllah.
 

My usual breakfast at the hotel...
 

This flower was real...😊
 

The famous Colmar black swan.


Gile jinak swan ni...asal nampak orang..terus datang dekat... makcik pulak angkat kaki lari jauh-jauh...hihi ..takut.πŸ˜…
 

A group photo before the meeting...


Part of the ladies... yes memang pakat pakai sedondong hari tu untuk group photos.


After the meeting and an oversea look alike lunch venue albeit malay menu...kami pun berangkat pulang dengan kenangan manis yang tersemat di benak memori.

Wasalam dan selamat berhari minggu.

2 comments:

  1. sebelum ni, mati2 ingatkan tempat ni sejuk mcm cameron...
    eerrr.. penyanyi jalanan tu, kita kena bagi duit jugak ke?

    sudipVSsenduk.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. X paksa bagi duit tapi penat2 dia nyanyi(sape suruh kann)... bagilah tips 😊

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...