Saturday, 26 November 2011

From Cameron through Tapah


Sebelum menuju ke KL, kami singgah minum teh kat Bharat, ada dua tempat kalau ikut Tapah, we stopped at the second one, not many choice of snack there, rege pun boleh tahan. Tapi kalau tak singgah memang tak sahlah

 Ini view dari toilet Bharat,  ... ni sambil tunggu Cik Ayra membuang, makcik ni kalo lepas makan harus pi toilet maaa..... tak pe lah sayang, mama dah terbiasa daa dengan kerenah awak.... walau kekadang potong stim mama tengah ngap...

Ayra yang tersenyum lega....

Turun Cameron melalui Tapah is not recommendedlah...terlalu berpusing pusing dan curam, udahnya anak bujang mama terpaksa telan ubat mabok.. and tidur all the way. Very dangerous kalau tak biasa and lagi bahaya kalo hujan. Kaedahnya pilihlah untuk turun tru Simpang Pulai  walaupun jauh sikit.

Rizq kepeningan.....

Perhentian Tapah

wajah wajah keletihan...

Perhentian Tapah memang besar....  tapi payah nak cari nasi... cuma ada kedai nasi ayam je... kalau dah lapar sume sedap ... ye tak?

Tuesday, 22 November 2011

Natasya Resort Cameron Highland

 Dah tiba masanya untuk balik ke KL!:-( , this time we chose to go back to KL via Gua Musang because to pay a visit to my late auntie's family who passed away just recently. So after about an hour at their place, we made a move.


We wanted to eat nasi kukus at a restaurant at Gua Musang town( i forgot the name) since a friend recommended it to us, unfortunately the restaurant was closed that day due to hari raya. So ronda-ronda jumpa this restaurant which only serve all type of mee.... Mee rebus was nice but their mee goreng was marvellous, banyak betul lauknya, one plate only cost RM5.
Mee rebus untuk dua orang.... tapi dah tinggal separuh


Arrrgh laparnye tgk gambar ni... 

The traffic was really bad approaching Gua Musang, we guest it will took us forever to reach KL. To avoid the traffic we turned to Cameron from Gua Musang. The journey was smooth and the road was not bad, tak lah bengkang bengkok mana. We had stayed in Natasya Resort before and quite satisfied with the resort comparing to the price. For a weekdays, an aprtment with one room only cost RM169 per nite, they have one large sofa bed in the living room to occupy the 4  children. Yelah Cameron kan sejuk... so tak pe tidur rapat-rapat.... barulah hangat... :-)


the room... for mummy and daddy .... and Aiz


Enough for everyone...

Tuesday, 15 November 2011

Aidil Adha 2011

Macamana boleh jadi dua post yang sama.... tekan dua kali button post la gamaknya, almaklum org baru belajar.... ngehngeh.

                                           Jalan-jalan di pagi raya
                                           Daneen tetap dengan ipad...
                                           Juadah raya di Pasir Puteh
                                               Budak ni langsung tak gayat...

Sebenarnya tak bercadang pun nak balik raya tapi disebabkan rindu pada orang tua, baliklah juga. Pagi hari raya, beraya di Bachok. Kami korban di Pasir Puteh tapi ngelat beraya kat Bachok, tak payah tolong lapah daging bagai... bukan macam tu.... balik pun cuma berapa hari je... oleh kerana ada anak buah belah hubby yg follow, kenalah singgah Bachok dulu.. pas tu malas nak angkut pi sana pi sini .... time raya macam ni jalan confirm jem. Aktiviti raya tak de lah apa apa sangat... makan dan makan dan makan..... kg mesti naik .... huhu

Monday, 14 November 2011

Balik Kg for AidilAdha

We went back like most of other people on Saturday . We planned to start the journey by 4am when the children were most probably will continue to sleep and mum will have a peaceful trip. Iyelah tu... with nothing being packed yet.... I have tried to pack after back from work, but too tired so it was done halfway... and decided to continue after taking a nap. Naplah konon..... alkisah pukul 5.30 pagi baru bangun balik.....Dah tu terkocoh-kocoh sambung packing and siapkan anak, pukul 7.30 baru bertolak...hantar bibik bercuti rumah agent and then singgah breakfast kat sini. Gerai ni kat Taman Melati, tajuk gerai ni Ayam kampung,Nasi lemak kukus makan dengan ayam goreng berempah. Boleh tahan sedapnya.

Lepas dah kenyang, we continued the journey....tapi baru lepas bayar first tol at Gombak , can you imagine the trafic jem .... bersusun susun kereta. Sudahnya we spent around 11 hours to reach Bachok , my hubby's place.

So tak kan budak kecik ni nak tidur 11 jam di siang hari.  After sometimes he woke up.... he started to talk to himself at first..... then started to sing alone... and finally screaming...... huhuhu nasib baik masa tu dah nak sampai.

Balik Kg for AidilAdha

We went back like most of other people on Saturday . We planned to start the journey by 4am when the children were most probably will continue to sleep and mum will have a peaceful trip. Iyelah tu... with nothing being packed yet.... I have tried to pack after back from work, but too tired so it was done halfway... and decided to continue after taking a nap. Naplah konon..... alkisah pukul 5.30 pagi baru bangun balik.....Dah tu terkocoh-kocoh sambung packing and siapkan anak, pukul 7.30 baru bertolak...hantar bibik bercuti rumah agent and then singgah breakfast kat sini. Gerai ni kat Taman Melati, tajuk gerai ni Ayam kampung,Nasi lemak kukus makan dengan ayam goreng berempah. Boleh tahan sedapnya.

Lepas dah kenyang, we continued the journey....tapi baru lepas bayar first tol at Gombak , can you imagine the trafic jem .... bersusun susun kereta. Sudahnya we spent around 11 hours to reach Bachok , my hubby's place.

So tak kan budak kecik ni nak tidur 11 jam di siang hari.  After sometimes he woke up.... he started to talk to himself at first..... then started to sing alone... and finally screaming...... huhuhu nasib baik masa tu dah nak sampai.

Friday, 4 November 2011

Its Friday

Another words, its shopping day. Yesterday Ayra' sandal terputus tali, and her Raya shoes also terputus tali... apa nak jadi?!!. Tommorow we are going to balik kampung for raya haji and really need to buy her new sandal. Sekarang ni pulak musim hujan so beli je selipar jepun ( we used to call jap slip during college time), tahan lama sikit. Hemmm tgk sikit selipar ye... agak-agak dia suka tak.... takut pulak Daneen yang berminat... payah gak tu

Also bought her new shirt for Raya. One for Daneen and one for Aiz.... tengok tengok purse dah kempis...

Hi, I am a brand new blogger



Well, I don't know where to start. All I'm thinking right now is that I have 5 kids  that have so much stories to tell. So I think, I need a place to share stories.I have being a silent reader to some of the blogs so I think may be I need to start my own story. Well I don't know how it will  go, whether the stories good enough to share with or do I have time to post them..... We will see. So here the future 5 main characters of my stories looks like . From left is Rizq, my other half, I was holding Aiz, sleeping Daneen, Ayra and smilling Dhia (Grin!!). So a big HELLO to everyone.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...