Thursday, 1 November 2012

Suasana AidilAdha

Aduyaii dah masuk November baru nak update pasal raya... ermm dah basi tapi nak update juga... tak kira...hihihi

Tahun ini semua adik beradik saya beraya kat kampung... oh sedih-sedih... tinggalkan saya sorang-sorang kat sini...

Tapi semua adik beradik Mr H beraya kat sini... pasal mother in law beraya kat KL kerana nak melawat adik ipar yang kemalangan hari tu...ingat tak story masa kenduri aqiqah tu?

Agak misteri juga kejadian accident kat Kuala Lipis tu... biras yang drive boleh pulak nampak jalan lain yang besar dan terang benderang.. tapi sebenarnya tak de jalan pun tapi gaung... huh berdiri bulu roma... akibatnya adik ipar yang baru melahirkan anak ketiga patah 4 tulang rusuk, retak 4 tulang rusuk dan few other places... sampai sekarang dia kena pakai braces... baju besi untuk support badan dia... yang magiknya... baby yang baru 3 minggu(baby Alex)... melambung (agaknya) dan elok je landing atas dashboard depan ayah dia yang tersungkur di stering... baby tu asalnya duk dekat mamanya di seat belakang... tidak cederapun , in fact elok je kain selimut berbalut ditubuhnya... masyaAllah... Allah maha kuasa dan maha mengetahui...

So di pagi raya kami sekeluarga berposing-posing sesama sendiri... sebelum pergi ambil MIL kat rumah kakak Mr H... layanlah gambar raya ni...

Mak budak tak pakai tudung pulak... kasi blurr sikit...
 
saya tidak pendek cuma tak berapa tinggi...
agaknya sape lagi tinggi... bapa atau anak?
For Daneen, posing means ...  peace...
 
me..my son and my cucu, Fatma yang comel... halamakkk dah tua rupanya...
 

Juadah pagi Raya....
Wah first time saya buat chocolate cheese brownies....
 
Juadah raya kedua....nasi kabsa
First day raya lepas ambil MIL.... semua adik kakak datang beraya kat rumah kami except family baby Alex .. wah busy tuan rumah...
Second day pulak saya dan Mr H lawan masak nasi kabsa.. Mr H buat lamb Kabsa... saya buat chicken Kabsa... agak-agak sape punye lagi sedap... hehehe... rasanya sos tu yang paling sedap... Mr H yang blend... sebab tu sedap.. ( dia yang cakaplah kan...). Dah siap masak kami tapau bawak pegi rumah baby Alex ... beraya di sana pula...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...