Sunday, 28 October 2012

Strawberry Muffin

Selamat Hari Raya Aidil Adha semua...

Wah semua raya sakan ye... masak sedap-sedap pastinya...

This year we all raya tak balik kampung... sob sob sob....

Tapi tak delah rasa sangat sebab mother in law datang sini beraya...

Bila kekawan dok updet betapa jemnya jalan... rasa lega... kita orang boleh stretch kaki tangan berlunjur atas katil  ... hehehe

Tapi memang tak sama beraya kat sini dengan kat kampung...

Now just nak share resepi mudah ni... oii confirm kalau tak mudah... lazy chef ni tak kuasa nak masak hihihi...

Ni peristiwa sebelum raya ye... peristiwa raya nanti kita update lain kali ye...

Bahan-bahannya Cik Senah ye....


200gm butter
2 cwn tepung naik sendiri
1.5 cawan gula ( kalau tak suka manis... kurangkan sikit )
2 sudu besar jem strawberry
1 cawan susu segar strawberry
1 biji telur
1 sudu teh esen vanilla

 
Korang putar jelah ikut aturan biasa... butter dan gula.... masuk telur... campak tepunng ... done!
Actually adunan ni tak banyak sangat..dapatlah sorang dua ketul i.e 16 biji lebih kurang coz i letak tak banyak ... pakai mufffin cup yang besar tu... jadik tak delah muffin top....

Nape masak muffin... wah kononnya nak dinner ala-ala kat Kenny Rogers tu...yang muffin dia sedap gile tu...


lebih kurang lah tu... muffin homemade ni pun sedap juga tau... cubalah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...