Monday, 22 October 2012

Texas Steakhouse @ Bandar Tun Hussein Onn

Happy Birthday to Mr H... dengan doa mendapat umur yang panjang dan berkat... sihat sentiasa dan bahagia selalu...

So on the night a day after his actual birthday ... on weekend and after penat sepetang pasang langsir bilik little ladies (Birthday boy kena dera ye... ciann)... barulah berpeluang nak celebrate and makan-makan... nak makan  western food dan yang terdekat adalah disini...

Ambiance kedai memang nice dengan signboard besar berlampu.. mamang boleh nampak dari jauh.. ala-ala gaya cowboy... sangat menarik. Tapi sayang terdelete pulak gambarnya... cuma ade gambar si kecil ni tengah pilih menu...

tak payah susah-susah... mama yang pilih menunya ye...

Errrm... macam-macam menu ade tapi kami ( mak budak dan budak-budak) end up pilih makan mix steak yang ade ketiga-tiga jenis steak ( hehe sebab nak cuba semuanya... bukan tamak!)... ayam, daging dan lamb... besar juga portionnya... saya makan tak habis sepinggan. Harga mix steak RM16.90.



Mr H ordered lamb chop berharga RM13.90 dan chicken wing untuk budak kecik yang sibuk memilih.... last-last mak dia yang order ..sori sayang...time ni still kena ikut cakap mamalarr tak boleh buat decision lagi.... hehehe.

Plate Mr H
Semua orang pilih air buah yang besar gila gelas dia... RM3.80 segelas.  Macamana taste makanan? eerrr agak plain pada saya... tawar je daging.. ayam .. lamb... kalau tuan kedai terbaca ... harap dapat buat penambahbaikan terhadap mutu makanan... ia tak sepatutnya rasa macam frozen food but original recepi tuan kedai... barulah ade umphh!!...



So Mr H dapat ini from little ladies berdua tu... Dhia minta duit lebih ( dari mama... mana aci!) nak beli pen untuk papa... sambil dia bersungut tiap-tiap tahun dia bagi pen... dan Ayra penat melukis dan buat card macam biasa juga tapi lebih creative sebab kali ni card dia ada windowlah pulak.... hehehe nice...

Harap Mr H suka apa yang saya bagi... tahun ni saya agak pokai... hehehe


Bila semua sibuk bagi hadiah kat Mr H, Rizq yang cuma wish je papa dia birthday mula rasa tak sedap

.... jadi dia tanya saya...

Rizq : Mama rasa Rizq patut bagi hadiah apa kat papa?

Mama : Entahlah... apa pun boleh

Rizq : Mama rasa patut kah kita bagi wife baru kat papa

Mama: Speechless....

Pada masa tu saya bukan fikir Mr H... tapi Rizq ada hati nak tukar mamanya dengan orang lain..

Lepas tu sakan dia gelak...oiii !!!main-main ye!

Dah pandai melawak ye sekarang.... seriously i don't like your joke this time...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...