Friday, 16 May 2014

Swiss Garden Damai Laut


The next morning...after subuh prayer,


Terus balik OBS...
we reached there at 9 .30 am, kenalah kemas all equipments, pack our bags. Rushed for lunch and last the certificate award ceremony
After ACCA, this is the second charted cert. I received...unbelievable...hihihi


Memang patutlah dapat cert grand sebab sangat mencabar...perjalanan 7 jam lebih tanpa perhentian R&R...pastu saya pulak the moment naik whaler dan ready utk dayung...rasa nak terkenchxxx pula...huhu...tak sanggup nak kena ikat kat perut dan dicampak tgh laut untuk berbusiness...tahan jer lah for 7 plus hours..huhuhu. Sampai kat camp site...jamban pulak tak de ...waaaa....


Once sampai Swiss Garden....dapat pekena teh tarik...macam tak hinggat dunia...memang OBS banyak mengajar kita supaya bersyukur. Banyaknya nikmat yang Allah beri...kita seakan take it for granted...small things like teh tarik and toilet ...bila tersedia hari-hari, kita tidak menghargainya sehinggalah kita tidak dapat all those.




Katil yang empuk untuk berbaring....satellite tv for entertainment ...dan permandangan indah untuk dilihat.


The toilet....err a bit run down.


But heyyy...sangat mewah jika dibanding dgn perigi di camp site.


We had bbq that night...makan tahap melepas geram...semuanya look yummy.


Singgah shopping di Pekan Lumut before balik.


Siapa sangka ...pengalaman OBS terus kena apply on the way balik KL...bas baru pun boleh rosak...itulah ketentuan Allah yang hendak menguji kesabaran hambanya.


Menjelang tengah malamlah baru sampai rumah...yang dirindui semua sudah tidur.


Good morning babeh...it was so good to see and hold you again....

Pssst...SvS...betul ke saya adik?...macam terbalik jer...tapi saya suka orang panggil saya adik...rasa awet muda gitu...hahaha. 

2 comments:

  1. Ila, jangan lupa frame sijil tu & gantung kat depan dinding toilet.. hahaha

    sangat pasti yg sVs adalah kakak... tak perlu talian hayat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gantung kat toilet ye...good idea! :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...