Saturday, 27 September 2014

Congo bars


Assalamualaikum...
Jom main masak-masak lagi.
Sebelum tu kita welcome mama ila...eh nama kita samalah  :-) ...and ndziana..working mum with 3 kids  eh...boleh tambah lagi tu hehehe.


Kali ni kita nak share resepi Congo bars...since ramai yang suka congo bars ni masa party Daneen ari tu...
resepi ni saya ambil dari internet tapi sudah dibegar- begar...

Congo Bars

125 gm salted butter 
300 gm flour
270gm brown sugar
3 eggs
1 teaspoon of baking powder
1 teaspoon of vanilla essence
Pinch of salt
270gm chocolate chips -semi sweet
15gm cashew and almond nibs 

First mix the chocolate chips with flour, set aside. Then beat the butter with sugar, add eggs. Add all other ingredients including the flour with choc chips. Pour into a baking tray.Lastly  drizzle on top a bit of chocolate chips and  nuts. Bakarlah jangan sampai hangus.. :-)

Adoiii penatnya kerja hujung tahun kan...macam-macam nak kejar. :-(


Baru habis arranged bowling friendly match for office...


Alhamdulillah all went well.

The kids were busy as well...



Daneen  baru habis sukan. Daneen sure better than mama in sport...mama baling bowling semedang dalam longkang ...hihi




Kak Dhia...dah ambil UPSR first time...now kena ambil second time...ehs ehs...kesian all the efforts... The teachers siap bagi minum air zam zam...kismis ...solat hajat dan macam - macam ... usaha dah berbulan-bulan tapi spoilt sekelip mata.



Aiz pulak sibuk bertranformasi...itu aiz jadi kura-kura...habislah saji mama...hermmm


Sibuk pun mama dan papa cari masa untuk 'us time'...anniversary ke 18 tahun...cukuplah dapat  having late dinner together.


Tak ramai orang ...may be sebab dah half past 9 masa tu...banyaklah makanan tak termakan ...there was a nice fellow waiter yang layan kami jer...buatkan special ais kacang...ambilkan apa saja yang dihajati...rasa macam raja ...hehehe.


Variety of desserts... rasa macam nak makan semua...


Yang paling tersedap sangat sangat adalah pumpkin soup ni....sape pandai buat tolonglah share resepi....

I guess I like so much pumpkin nowadays... Padahal masa kecik tak fancy pun buah labu...betul lah  tok ki cakap ...bila kita tua, selera kita berubah...erkkk petanda tua tu...hihi.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...