Thursday, 4 September 2014

Merdeka girl demanded a party....at the house!

Salam Merdeka!
Hi Ummi Shakirah and Joijoi80...tq for following.
Salam perkenalan untuk semua!
SvS Tanya Aroma ikan bakar kat mana... Aduhhh bab direction ni makcik memang out...baik tanya makcik gugel....


Mama Adaman minta tips hias rumah ... tinggi darjat saya nak bagi tips hehehe...sebetulnya tak ade rules nak hias menghias ni... ikut citarasa memasing.. tak de yang salah dan betulnya... janji hati senang.


Saya ini memang suka tengok rumah cecantik ..muda-muda dulu, kalo ada duit lebih, saya beli majalah deko-deko....pastu berangan sambil lap-lap air liur...hihihi


Sekarang... kalo ada smart phone dah tak perlu beli magazine... Boleh download jer ...saya download houzz...free!...bayar bill phone jer la...haha
 
Memang cantik hiasan dalaman houzz ni
 rumah besar dan gah...perabot memahal berkilat lat lat...
Kalaulah dapat...wah wah hebat!

 
Tapi Sekarang bukan rumah besar jadi impian....rumah impian adalah rumah yang menyenangkan jiwa.
Kalau tak mampu perabot mahal, yang murah pun tetap istimewa kalau kena cara dan gaya...yang penting kemas dan bersih.
Bab kemas dan bersih ni memang challenging kalo ada anak-anak kecilTengoklah laci meja tu... dah jadi storage mainan Aiz ... nak-nak, tetiba ada tamu..makcik campak jer semua dalam tu..hehehe.
 
 

Bila selalu tengok cara hiasan dalam magazine, tv atau internet...kekadang idea tu melekat dalam  kepala kita...alih sana sini...tukar mood until ceriakan hati. Sementara nak ada-ada...mungkin selamanya tidak berada,
pakai jer lah apa yang ada...
Kekadang dapat juga idea free dari rakan-rakan blogers...tq tq.
Sekarang banyak kedai jual barang murah dari China...ada Daiso...ada Mr DIY... macam vase yang saya beli tu... harganya cuma RM7.90... taruk bunga hidup yang murah-murah... rumah tetaplah berseri dan membahagiakan.
 
 
Inilah merdeka girl... minta kek frozen untuk birthday dari bulan Jun lagi... okay kata saya, tapi kita makan kita-kita aje ye...
She somehow could not digest the idea ... mana boleh tak ada orang katanya... ye lah ...what a party without orang..hihi
So mama papa agreed buat party,  tak larat nak berdebat sepanjang July dan August, sesambil nak berkumpul dan eratkan silaturrahim sesama kita... kira belated open house raya la juga:-)

 
 
Persiapan party mana yang sempat... kitchen towel pun kitchen towel lah..hahaha
 
 
Doorgift untuk kekawan dia...taruklah semua yang tahan lama...


 boleh buat awal-awal dengan little ladies di waktu lapang.
 
In sya Allah nanti kita sambung cerita party.
Sebetulnya saya sangat sibuk sekarang ini...di office ada
restructuring baru-baru ini... dapat anak-anak lebih ramai.
Dulu boleh kira dengan jari... sekarang dah melebihi jari tangan campur jari kaki. Anak bertambah, kerja pun bertambah-tambah...kerja mungkin senang nak manage... tapi nak manage orang...  macam-macam seni kena pakai..hehehe.
  


 
Penat memang penat... tapi bila mereka ingat dan hormat kita..
terus jiwa berbunga-bunga seperti cactus... senyuman jadi manis semanis strawberry... hati warm seperti dibalut sweater... buah tangan dari Cameron ingatkan saya untuk syukur .
 
Ada waktunya jiwa  berserabut... fikiran pun kusut..
 
tapi terus hilang ..sebaik tiba di rumah ( yang kemas dan bersih!hehe) ..disambut anak-anak ... bahagia cuma dengan melihat mereka...

2 comments:

  1. gara2 ternmpk resepi maggi ketam, baca smp meleleh ayaq lioq, smlm dh buat............ Mmmm... sedap... mmg mabeles... tiba2 anak yg xsuka mkn ketam terus pau sket dan nk lg.... teruskn berilham...

    ReplyDelete
  2. could'nt agree more with you.. bila dah penat, balik umah nampak muka anak2 so heaven kan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...