Saturday, 13 September 2014

Frozen Birthday Party...


As salam...

Terima kasih untuk komen yang baik-baik... glad to hear that you like maggi ketam Ummi... saya pun dah lama tak buat..ermmm kena pegi cari ketam ni ...hihi. Betul Mamabeauty... anak-anaklah penawar... walaupun perangai depa macam-macam jugak kan..hahaha.

As promised...
hari ni kita cer sikit cerita tertangguh birthday party....

This time saya cuma masak bihun tom yam dan baked congo bar jer (itu pun kerana ada permintaan). Selebihnya saya minta abang ipar yang juga ada business caterer yang sediakan.



Jadi pagi tu  sempatlah siapkan candy buffet table yang serba ringkas ini... saya cuma tampal wrapping paper dan belon kat dinding... selebihnya pakai apa yang ada kat rumah. Warna kuning itu masuk pulak dengan warna biru Frozen ... sebenarnya alas meja tu pun cadar cot Aiz yang terperap kat lemari bilik bibik hehehe..opps pecah rahsia!



Si Ana ni memang tak reti dok diam... tengok dia selit kaki dia kat mug pulak..ngeee



Siapkan tempat nak potong kek... alaa..penyapu tu memang suka interframe lah..


Meja makan pun dah ready... sediakan maruku untuk kudap-kudapan sambil menyembang...



Letak siap-siap doorgift untuk guests atas buffet table... harus ada bunga warna kuning untuk match tema :-)



Then fetched the cake and kawan bibik untuk tolong-tolong bibik kat dapur. Cake tu saya tempah dari Idazddapoq di Bandar Tun Hussein Onn. 0132518370.



Birthday gal pun dah ready... kebetulan pulak gown raya warna kuning... haa masuk dah tu kaedahnya biru dan kuning warna tema.



Okay... candy buffet siap!


Tom yam siap!



Lauk pauk dah sedia...sape nak contact number caterer a.k.a abang ipar bolehlah pm saya.


Budu mestilah ada...



Kuih muih pun dah ready... agar-agar pun atas permintaan jadik kaler biru tau!..harus..harus !.. hahaha. 



Ateh bawa pumpkin pie yang sangatlah sedap... ihsss sampai teringat-ingatlah. Nasib baik Ateh sampai awal...tolong mama itu ini... bila dah dekat nak mula majlis macam-macam pula nak buat. Thank you Ateh! Seri muka itu pula Mak long yang bawa... 



So apa lagi... jom baca doa...



 Cik Dah dan Aqila..baru sampai.



Cik Dah sampai jer ... kita solat hajat untuk Dhia, Aqila dan Dina yang akan menduduki UPSR... masa tu tak doalah pula jangan ada soalan bocor dan periksa jangan postpone... unexpected kan. Pak Teh kena paksa jadi imam...sebab Uda tetiba ada emergency... haha tq lah Pak Teh.



tetamu dah mula sampai...



kawan mama...



kawan papa...



kawan little ladies...

Alhamdulillah majlis berjalan lancar...



Aiz pun pandai layan tamu...



Mummy Ja senyum lebar tu hopefully dia balik dengan puas hati ... atau...



 dia tertawa lihat si Aiz ni golek vontot!



Apa pun kita harapkan dari majlis ini kita dapat all of the above ingredients....


and to make this little princess happy.... thank you all for coming...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...