Tuesday, 9 December 2014

Euro Asia Hotel Guangzhou... tidur nyenyak macam kena jet lag.

Al kisah...eh bagi salam dulu...
Assalamualaikum....
Last year the brainstorming was held in Jakarta... this year in Guangzhou... next year?.. haha berangan tak sudah.
Isu pertama... nak bawa beg besar atau beg sedan? beg kecik tidak sekali-kali hehehe.
kekawan dok suruh bawak beg besar..
hello..hello ..ini nak gi kerja... sempat ker nak shopping? ( kena sempatkan jugaklah kan...kuikuikui)
tapi kita bawa beg sedan tu lah... beg besar kang susah orang pendek cam saya nak handle... lagipun kalo CEO jeling-jeling karang...ai is tak kuasa.


Dalam flite kita layan movielah kan... concentrate abis.. sebenarnya malas nak sembang dengan deputy CEO yang dok sebelah...hihi... tapi silap pulak pi layan cerita the fault with our stars... sedih citer nih uoals... iols ni kan sensitive jiwanya... mestilah meleleh air mata... haramakk itu yang jap-jap tengok window... pura-pura snap gambar sayaplah...gambar awanlah... actually nak cover tak bagi deputy CEO tu nampak air mataku ini...huhuhu.


Alhamdulillah sampai ke Guangzhou dengan selamat... (mungkinkah kepten Selamat yang bawa flite?..hihi). Ini atas bas nak ke hotel... tengah di brief oleh tour guide yang comel ini... nama dia Conan...huihh teruja semua makcik-makcik rombongan kak kiah atas bas... hehehe.


bertengket-tengket jalan kat sini...perasan tak tak de motorsikal kat jalan?... rupenya motosikal memang tak leh masuk town dan lebuhraya... kerajaan ban untuk mengelak kemalangan dan ragut.. baguslah makcik rasa buat macam ni...uihss marah abam motor...hikhik



tinggi dia punya highway... betul-betul high... nak sama tinggi dengan bumbung apartment tu...


Okeh dalam 40 minit sampai lah kat hotel...


receptionist memang tak reti cakap omputih...maka bermulalah bahasa ayam dengan itik...


cer teka beg sape yang besau tu?... beg abang-abang okeh... kuat soping kaum adam nih...tak ngaku jer...


Lega dapat masuk bilik...


pasai cheq tak sabaq nak pi toilet huhu...


eh ni Guangzhou ke Paris? Kami nak pi cari makan...Conan habaq ada restoran halal dalam few hundreds meters from hotel...



haa jumpa pun... ni kerumun dinding ni benarnya tengah buat order... haa lah, dah tak reti nak cakap...kita tunjuk-tunjuk gambar udahnya...hihi


This was what I ordered... mee tarik yang lazat dan asli.


yang ini pulak dim sum... dalam dia isi ayam.. sangatlah sedap...


habis dinner around 7.30 pm... ada kakak-kakak dan abang-abang yang kuat semangat... larat pulak pergi ronda-ronda Beijing Lu... my roommate nak balik bilik.. makcik ikut jer lah...habis solat.. landing atas katil... bukak tv... semua cerita kung fu... maka tepat pukul 8.30 malam... makcik pun tidur... sampai ke pagi... huhuhu... letih sangat kot... ngantuk macam kena jet lag... padahal waktu sama jer kat Malaysia... tak payah nak pusing jam pun...hahaha.

Nanti kita sambung cerita selanjutnya ya... tata titi tutu...

3 comments:

  1. anyonyo kalau ke guangzhou harusla nyopping hehehe.. semuanya murah and menggoda. mesti rambang mata. bagus kan moto tak naik atas jalanraya. kalau macam kat malaysia semak aje. yang bawak kereta nak kena fikir diorang cilok sana sini. kena contohi china cemni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...