Wednesday, 3 December 2014

Merempit ke Choleq...

 
Hari ni hujan lagi...
teringat kat kampung lagi!
Sekarang belah pantai timur tengah musim tengkujuh kann
musim boh weii.. hok paling syok adalah make make
Moga-moga ada rezeki dan dipermudahkan kita nak balik kampung tak lama lagi... rindu tok ki tok ma...
nak tengok baby girl edisi cucu terbaru yang baru jengah dunia sebentar tadi...tahniah Che Su and Pak Su! 
 
 
Al kisah adik ipar letak gambar ni kat family telegram group...noti lah dia..kita tengah kempunan( bukan mengidam ye)... tunjuk pulak gambar-gambar cam ni... fuhh dugaan. Kenyit-kenyit mata kat Mr H... nasib baik dia pun kempunan...so apa lagi...
 
 
Choleq ada few cawangan ... so kami terjah yang terdekat kat Jalan Reko.
 
 
Eh apa tu?
 
 
MAMAMIA... nasi berlauk Air Dingin yang memang sedap walaupun dah dingin...imported from kelate naik kapa terbe... beli kat kay el.. terbe pitih pun tak po... sebukuh RM5.50.
 
 
sedap sengoti...
 
 
ini pulak nasi kak wok
 
 
heee... tamak mula mengusai... harus ambik juga nasi tumpang sebungkus... hellooo... first time ai makan... I know... I know what you are thinking.. aparaa mek kelate tak pernah make nasi tupe...
 
 
Ada maggi ketam ... wah-wah harus datang lagi...
 

Penuh tu kedai...
 


choleq maksudnya ... all kind of food yang dicicah dengan air pencicah yang istimewa.. pedas-pedas manis gitew... eiii susahlah nak explain ...pegilah sendiri...hahaha.
 


2 comments:

  1. Singgah petang..

    Harap sudi follow blog saya ye

    http://teratakcassia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Uuuish boleh nak singgah ni.. Sementara dok kat bangi rumah nenek ni baik pi jalan try rasa. Dulu tak tahu coleq tu apa sejak masuk uni then kawan ngan kengkawan dari klate baru tahu.. Kalo utara sebut calit :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...