Friday, 16 January 2015

Lets get organised...

 
In the year 2015...
of course I ada banyaklah azam ... nak jadi lebih baik.. nak buat lebih baik... etc etc. Tiap-tiap tahun pun macam tu.. hehehe...sikit-sikit kita improvelah... tak perlu nak banding dengan orang... banding dengan diri sendiri aje... setiap hari lebih baik dari semalam...insyaAllah.
 
But to be specific... this year I want to be more organized.
 
 
organized means, I have to bring office work home :-(
 
 
but bila kita nak nak buat baik... mesti ada cabaran kan...huhuhu
so tangguh jap kerja opis...kita tulis blog dulu...hehehe.
 
2015..saya nak lebih rajin masak...
 
 
walaupun memasak dengan ciri-ciri kemalasan...ada ke orang masak french toast dalam actifry?
 
 
bolehlah ni... breakfast with no laki at home ( Mr H pi team building)...hehehe.
 
 
Tahun ini semua budak dalam rumah ni dah sekolah...itu kasut-kasut sekolah little ladies...banyak kan?
 
 
Nak buat apa dengan kotak-kotak kasut tu? Jeng je jeng...
Saya nak organise tudung dalam ni...but before letak tudung... bersihkanlah kotak tu.. sapu debu-debu.. kalau rajin wrap dengan nice wrapping paper... then semburlah febreze sikit kasi hilang bau getah tapak kasut.
 
 
ini gambar sebelum... bukan tak lipat dan susun elok-elok...tapi cara mungkin tak kena.. bila nak cari tak jumpa... ku baling-baling semua... itu yang jadi sangat berseni susunannya...hehehe.

 
Ini gambar selepas..... senang nak cari lagu ni ... insyaAllah akan terus tersusun selamanya...hihi.
 

 
if you are wondering why we cut his hair botak... because tak muat kopiah..huhuhu.
He was fine on his first day... tak nangis pun ... fuhh lega sangat. Dia pun redha jer rambut dia kena cut untuk school... cuma sesekali dengar dia merungut rambut dia dah tak sama dengan Stampycat( Minescraft youtuber).

 
Daneen sekelas dengan best friend dia...so she was also fine. Alhamdulillah. 

psst: Cik Anom Wie... kuih makcik bawah je ker? :-)
 
 
 


3 comments:

  1. ohh sungguh mencabar if with 5 kids.. saya w 3 yang dah besar2 pun kelam kelibut..
    love to see the orgenizer tudung tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi mamabeauty...memang mencabar anak-anak ni kan...hihi...but merekalah juga kunci kebahagiaan. Happy weekend!

      Delete
    2. Hi mamabeauty...memang mencabar anak-anak ni kan...hihi...but merekalah juga kunci kebahagiaan. Happy weekend!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...