Thursday, 19 March 2015

Jalan-jalan...makan-makan...

 
Cuti sekolah ni, itulah acara utama...
jalan-jalan...makan-makan..
spending quality time together kan
 
 
Semalam dapat surat...Alhamdulillah rezeki.
Nampak semua orang pun happy... semua orang pun terbaik!
bolehlah buat modal untuk jalan-jalan dan makan-makan.


First thing first ...belanja diri sendiri dulu :-)
 


 
Fish Manhattan, different menus...
 
asal nak reward jer..kita makan...lepas tu bila nak ambil gambar..pusing kiri...pusing kanan...cari angle tak jumpa-jumpa..sebab tu kita ambil gambar makanan jer...lebih mengancam dari kita...hihihi... Nampak sedap kan...memang sedap pun.
 
kalau sedap seharusnya mahal...
bila nak bayar...kenapa terkulat-kulat juga... entahlah... makan sedap sorang-sorang..rasa macam tak best... kalau untuk diri sendiri semua rasa macam mahal. Kalau untuk anak-anak kita tak berkira ... eh ye ke?..kalau tanya anak-anak...mungkin gini jawapannya..."mana ada mama tak berkira...Aiz minta transformer original ...mama beli made in China..."...hahaha. Berbelanja ikut kemampuan dan keperluan...betul tak? ada yang perlu ...ada yang tak perlu....ada yang penting..ada yang kurang penting.
tapi perut perlu makan...makan perlu sedap kan... hihihi ( apa aku merepek ni?...)
 
 
So semalam balik from office... belanja budak-budak makan popcorn...little ladies nak tengok Cinderella.. tapi Abang Rizq mana nak layan cerita princess-princess ni...
 
 
So the boys layan cicakman... nasib baik time show sama.
Aiz punya posing lagi feel la Zizan... cicak kan suka jelir-jelir...
 

 
Last week Mek datang...kita bawa dia breakfast kat Bidor Station... bukan di Perak...tapi kat Cheras Utama.
 

 
suka breakfast kat situ.. sebab order kopi dapat free biskut :-)
 
 
suka deko kedai yang klasik..
 
 
suka menu dia yang lain dari yang lain..pepagi makan petai mek?
 
 
bau apa tu mama...terus lari dok luar...hahaha.
 
 
yang kurang suka sikit cuma...kenapalah jual ice cream cake .. masalah nii...
 
 
sebelum cuti sekolah ...hari minggu...kita turun KL...
 
 
Tukang jahit dah hello-hello tanya.. sila hantar kain untuk raya...saya dah nak tutup order...haiyooo
tu lah pasal turun KL... pergi Jakel...
fuhhh...meroyan tengok kain lawa-lawa.
uols dah tempah baju raya ke? baik tempah cepat...
 
 
Shopping kain sampai ke malam... kenalah dinner kat luar.
 
 
Mee kari udang galah for papa
 
 
Anak pulak...pantang nampak burger.
 

 kalau tak kemana-mana...dok rumah pun seronok...boleh main sepah-sepah masak-masak..
 
 
improvement...colouring the book...not the dinding.
 
 
kalau tak makan kat luar...makan kat rumah pun sedap juga kan..kan..
 
ingredients : sos tiram, sos lada hitam, 5 ulas bawang putih, satu labu bawang Holland, ayam ,lala.. tumis the bawang... add the sauce..taruk lauk..last masuk pasta...done!
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 


3 comments:

  1. Selalu klik sini. suka baca telatah anak-anak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Hani...tq for singgah...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...