Wednesday, 27 May 2015

Ladies...let's make Churros...


Saya tak pernah makan churros...
Semua orang dok sebut-sebut...
kita pun teringin..

gappo bendo lah churroh ni...sedak sangat ko?( dalam hati kita kecek kelate..hehe)

nak beli tak terpergi kedainya...
Kat Ikea pun takde churros kan Malinda? yang ada pun karipap kecik.( sVs dah sukat size...dia kata kecik...hehe)

So teringin sangat ..pe kata kita buat sendiri...


pagi minggu...golek-golek atas katil...( nikmatnya ya Allah!).


Sambil belek-belek magazine... oh tapi magazine ni sangat boring..terlelap beberapa das.. hihi. Baca pun sebab rasa bersalah dah bersepah kat rumah..tak baca-baca..

and then..ada budak kacau somemore...cakap boring mama...jom masak ( masak tak boring ke? huhu)
I pun dengan lega tutup balik magazine boring tu... and gugel recipe churros...

Jom buat sama-sama...
don't worry...my first time also...


First, masukkan tepung gandum 250 gm bersama satu setengah sudu kecik baking powder...ayak.


Didihkan 250ml air dengan satu setengah sudu besar minyak atau butter. Masukkan juga sedikit garam.


lepas dah mendidih...cepat-cepat tuang dalam tepung tadi... kacau sampai jadi doh...


Doh dia agak likat.. berpeluh jugak nak tekan acuan... hahaha... so don't worry about calories... you have your exercise already.


Goreng sampai kekuningan, angkat and dust with icing sugar...


Now kita buat chocolate dip.. ada chocolate coin ni ...senang sikit kerjanya.


iklan jap...princess ni baru bangun...


masukkan dalam microwave untuk 30 saat,  keluarkan dan kacau.... tambah sedikit susu pekat dan air.


tarraaa... dah siap... rangup dan sedap...


panggil model tak mandi ni untuk demo...


eat with style...


have it with mint tea...ulala..


1 comment:

  1. kikiki....betol2 kat ikea tarak jual churros tapi kat time square ada jual 4 ketul beso ibu jari dengan sejemput coklat cair rm10 hengget...baik buat sendiri lagi best bole buat banyakkk2...hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...