Saturday, 9 May 2015

Picnic at Lubuk Batu

Wahh bestnye cuti 4 hari..labour day break
4 hari tu banyak kan?
Tapi macam tak cukup jugak
  
Kami tak pergi bercuti mana pun...
picnic ni pun cerita lama..
alkisah MIL ada kat rumah, bila ada tamu kita mesti nak make sure ada aktiviti special special kan.
unplanned picnic... just bangun pagi ...rasa nak makan nasi lemak tepi sungai gitew


This time sempat ambik nama tempat ni... hari tu dah datang sini but lupa nama...ini pun area Hulu Langat.


same pondok...


Nasi lemak tapau jer... ajak sekali Aqeela and family...baru meriah.



Semalam buat kek coklat.. masuk tupperware bawa sekali...


lepas breakfast apa lagi... 


Puteri Senandung...


Tiga dara pingitan ( they won't have the idea of this famous 3 Dara Pingitan of Gila-Gila I'm referring to)


Adalah abam sado sorang... Peace yo Angah...:-)


Uncle Zainal menyakat sape tu?



Lepas mandi.. perut lapar balik... tuuu memandang keluar tingkap, tengah tunggu abam ais krim..


Manalah Abam ais krim ni...abam Aiz dah tak sabar... lukis gambar square ke lukis gambar ais krim tu?


kring kring...kring kring.. akhirnya...dapat jugak ais krim potong sepotong...


Sebelum balik singgah nursery... mama-papa ada project untuk cuti 4 hari nanti... nak beli pasu dan tanah...terbeli jugak anak pokok.


Pokok herba cantik gak... this is rosemary  with mint... 
nanti bolehlah buat mint tea...minum petang-petang..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...