Wednesday, 19 August 2015

Lemari buruk..lemari baru...

 
Helloo...
Assalamualaikum...
 
alkisah cerita lemari...
 
Perlukah beli almari baru untuk Aiz...?
Almari lama kat rumah ni pun tak tahu nak letak mana..hehe
 
 
Di suatu petang...ada lori apek keliling taman..buat announcement
derma!..derma!..derma! ..( ehh...boleh sebut ka? ) hihi
derma barang-barang lama untuk anak-anak yatim...
 
 
Kita pun lambai lambai tangan tahan....
 
 
Apek..ini almari lu mahu ka?
 
ini almari saya talak mau......
ini almari aaa..kalau lu buang melata-lata nanti kena denda wooo....
pok pek pok pek..membebel pulak si apek ni...
tak nak sudahlah...
 
see...apek pun talak mau...buang kena denda pula...apa mau buat?
 
 
Pergi itu Mr DIY..beli itu wall paper...
satu gulung RM3.30...5 gulung baru RM16.50.
 
Suruh Mr H buang pintu...
maka hasilnya....jeng jejeng....
 
 
meh kita zoom...
 
 
uihh tak jadi buanglah...kekehkeh.
 
 
okeh... one more...one more...
kasi buang itu pintu juga...
 
 
taraaa.....
 
 
yang ini pakai dua gulung saja... sebab both of the corak was the last piece...tawakkal jerlah masa beli tu..harap-harap cukup.
 
 
really like this grey wood type... material tebal sikit..harga segulung RM3.90... so total cost only RM7.20.
 
 
ini gambar Wak Doyok pegi corporate raya office mama...tahun ni venue kat Sime Darby Convention Centre... ample and comfortable...
 
 
Anak-anak.....mama nak ambik gambar dengan papa je .....don't come here.
 
 
Aiz..boleh tak Aiz pegi sana...mama nak ambik gambar dengan papa ni...
 
 
ok..ok mama give up...hahaha...
 

 
susah nau nak ambik gambar couple gitew... sekali dapat...
 terus uploadlah...
inilah satu-satu gambar yang 'like' dia keluar nombor...biasa keluar nama aje...hehehe
 
Berbeza dengan Abang Rizq...letak gambar kaki jer pun...like sampai 100 lebih?..hish tak faham lah...hehehe
 
 
Lepas balik raya dari SDCC... kawan-kawan abang Rizq datang beraya... gigih naik motor jauh-jauh datang...seronok melayan anak-anak bujang... ajak overnite tak nak pulak :-)
 
 
Nak buat tiramisu... habis pulak ladyfingers tu kat Sam Groceria... mama ganti dengan bahulu...hahaha ...sedap jugak...
 
 
More of kawan abang Rizq datang malam tu... patutlah banyak like... hihi...panik si Rizq...dia cakap 5 orang jer yang datang...sekali 15...hihi...don't worry abang Rizq...insyaAllah adalah rezeki tu... nugget pun nuggetlah kita goreng ...hahaha.
 
 
kebetulan Ateh dan Mummy Ja pun datang... meriahlah...
 
 
paling seronok si kecik-kecik ni...ada jugalah kawan berlari...
 
 
 
Sekali sekali jumpa kawan sekolah lama ..layan borak sampai midnight pun tak sedar...
itulah...open house yang tak dirancang... bemula dengan kawan abang Rizq nak datang beraya...papa pun ambil kesempatan jemput kawan sekolah lama dia yang kebetulan tinggal berdekatan rumah.
 
 
herm sebulan bulan Syawal...sibuk kita dengan open houses ye... ini open house BRO ( Bumiputra Retailers Organisation )..bertempat di Quizinn Nu Sentral... Quizinn adalah Foodcourt under a bumi management...kalau ke Nu sentral singgahlah...banyak food yang best-best kat situ.
 
  
ini pulak open house kat rumah kawan papa di Denai Alam...cantik sungguh rumah dia...tumpang posing skett...hihihi
 
 
Last day of Syawal kita pergi Batu Pahat... kenduri rumah Mak Su...  Alhamdulillah walaupun penat tunggu gaji lambat masuk ...Allah bagi rezeki makan sedap-sedap...
so penimbang kilo kita sorok bawah katil dulu...hehehe.
 


6 comments:

  1. akak.... bab gmbr kat ig tu sgt kelakar ok. hehehe

    ReplyDelete
  2. IG saya walaupun sudah ada 2 ribu lebih gambar tak pernah dapat like sampai beratus :(

    kak tampal dengan apa ya kertas tu? gam UHU kah?

    ReplyDelete
  3. sayangnye kalau di buangkan cantik sgt bila dah di balut dgn wallpaper...kretif...aiz langsung tak kasi can mak dgn apak dia nak bergambor anje2 ye...hehehe

    ReplyDelete
  4. hahaha IG keluar nombor tu tak boleh blah ...lawakkkkk
    BTW kabinet tu mnjadi cantiknya.. takyah tutup kan .kalau beli bekas ikea lawa2

    Jemputlah ke blog saya Blog Ibu bekerja dari rumah , semoga bersama dapat manfaat! Terima kasih..

    ReplyDelete
  5. banyak nak komen ni...
    - tangan Ila memang berseni sungguh, bagi apa pun menjadi. (mana butang like ni...)
    - ayat "one more... one more" tu best.. ada unsur2 surprise (akak suka)
    - gambar dinda berdua + Aiz tu adalah muka redho dalam paksa... hahaha (i like!)
    - posing maut dapat 15 likes berbanding 115 likes adalah makan dalam hokey...
    (nak tekan butang like bagi jadi 16 tapi tak jumpa-jumpa..)
    - batu pahat dkt mana? tak try mi racun ke?
    - entry yang best :)

    ReplyDelete
  6. Saya singgah sini..Jemputlah ke blog saya http://intandayani.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...