Friday, 28 August 2015

Rumah Perlindungan dan Anak- Anak Yatim Raudhatul Jannah

 
Assalamualaikum...
Alhamdulillah seronok beropen house kan...
macam tak cukup hari...
di bulan Zulkaedah pun kita masih merai Syawal yang pergi
 
 
Pulut kuning...dari Pak Engku Kuzie... makan-makan di office menyambut Zulkaedah..:-)
 
 Untung sungguh badan... dah bulat-bulat dah...makan jer kerjanya...

Atas dasar tak nak seronok sesorang dan kita-kita jer...
bebaru ini diberi peluang dand kemudahan oleh Allah untuk uruskan open house bersama mereka yang kurang bernasib baik...

 
Sebenarnya kami buat kutipan derma untuk baiki atap bocor  rumah ni pada bulan puasa hari tu... mengambil kesempatan  kemuliaan bulan Ramadhan, yang mana pahalanya berganda-ganda... jadi ramai yang ingin bersedekah... kami sebagai pemudahcara sahaja.
 
Alhamdulillah banyak juga dapat sumbangan ...
untuk menyampaikan sumbangan terkumpul, kami adakan open house di rumah tersebut....
demi untuk berkongsi rasa gembira dan kemeriahan hari raya.
 
 
Sehari sebelum majlis... mereka dah bertungkus lumus siapkan tempat... tak dapat sumbang banyak duit...sumbang tenaga pun sedekah juga kan...:-)



uncle-uncle dan aunty-aunty ni dah naik seronok kerana dipanggil abang dan kakak..... pandai anak-anak bodek ye...hihi


semua dok berebut nak dokong si comel ni...


wah tak nak lepas tu...hihi

 
eh kata orang... kita pun sama...kihkih
 
 
tengah-tengah kemas...hujanlah pulak...air mencurah masuk dari syiling yang bocor..
terpaksalah kakak-kakak dan abang-abang kemas balik.
bahaya betul kalo sikecil bermain di lantai licin ni...
walaupun sumbangan banyak diterima, tapi masih belum mencukupi kos pembaikian :-(
 

Nasib baik di hari kejadian, cuaca elok...
 
 
Anak-anak Raudhatul Jannah...
 
 
 
Antara juadah yang dihidang...
 
 
 
Candy buffet untuk anak-anak...
 
 
si comel tetap menjadi pujaan... habislah... Mahdea tak nak balik daaa...bagi hint nak adiklah tu..hehehe
 
Majlis selesai dengan baik...tapi hati berat nak tinggalkan Raudhatul Jannah
Melangkah dengan harapan agar anak-anak Raudhatul Jannah bahagia..dan berjaya dunia akhirat..
 
Sesungguhnya kita haruslah lebih bersyukur.
 
sesiapa yang ingin menyumbang bolehlah menghubungi
Puan Zainab Othman 013 2021508.
Moga-moga mendapat manafaat.
 
 

 
selagi boleh tolong...apa yang kita mampu tolong...kita tolonglah..
ni tudung2u minta tolong tampal iklan kat blog...
kita tampallah...
walaupun blog tak fames mana...hahaha.
 
Last post, dapat 6 komen pun dah happy sungguh..senyum tak putus-putus...hahaha...
tqlah kekawan ye..
by the way...Zaila...wall paper tu macam sticker...dah ada gam kat belakang...tinggal tampal jer. Amboi sVs, komen siap point-point lagi...hehehe... nanti kena pegi lagilah Batu Pahat...pasai tak tahu ada mee racun. Aishah dan Intan...tq tinggal jejak..insyaAllah nanti singgah....
 
Last but not least...selamat bercuti and happy Merdeka day ... (ada orang duk menghitung hari tu...)
 
 
 


1 comment:

  1. Selamat hari merdeka ila....hehehe...takde la terlambat sangat kan....bagosnye dapat mengembirakan hati2 kecil....moga mereka tabah mengharungi pancaroba dunia di akhir zaman ni....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...