Sunday, 15 November 2015

Paradise Saigon Hotel, Ho Chi Minh

  
Assalamualaikum!
 
This year brainstorming was held in Ho Chi Minh, Vietnam.
 
 
 
 
We left Malaysia grey haze sky,
hoping to see Saigon blue clear sky.
 
 


always so happy to safely landed.


 
 
First thing first mesti cari restroom...always like that aaa...
the luxurious orchid welcomed us in an ordinary used mineral bottle...I think I will like this country...they seems to have simple mind like me...hahaha.
 
 


We were taken to Sri Penang Restaurant for our first lunch in HCM.
 
Makan nasi with a wide spread of Thai Cuisine...baru sampai semua pun lapar...organizer macam tahu jer kami lapar nasi...hehehe


 
After lunch, terus kami ke hotel. Paradise Saigon Hotel is a boutique hotel located near to Ben Thanh...ulala..syiokk tu.
 



Mini market dalam bilik hotel.
 
 




Solat dan mandi..
 
 
dah segar sikit barulah boleh wefie dengan roomates...
 
Petang tu keluar balik...kami dibawa pula ke kedai Lina..macam kedai batik kat Kota Bharu..  jual kain telekung, tudung dan baju kurung secara borong... then pegi tengok kilang buat lukisan dari kulit telur dan kerang...and last kedai beg... tapi saya a bit blurred nak shopping on the first day there... blurred sebab depa meniaga minta duit RM  bukan Dong...??
 
 
 
We had our dinner here... makan nasi lagi.
 
 
 
Lepas dinner, kami pegi river cruise... actually by this time...saya cuma nampak bantal melambai-lambai...perut penuh cepatlah mengantuk. Ini gambar kapal jiran...
 
 
ini baru gambar kapal kami...
 
 
adalah few shows masa cruise tu... tapi bila badan dah penat dan mengantuk... tak delah rasa menarik sangat... yang paling hebat ..saya rasa waiter and waitress punye uniform..hihi.
 
balik hotel...tidur tak sedar diri
 
 
 
 
Duk hotel pun untuk tidur jer... itulah pasal dah dekat nak balik baru tahu bilik ni ada balcony... :-)
 
 
 
 

1 comment:

  1. pergh!! brainstorming sampai ke HCM.
    ofis ada kerja kosong tak? hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...