Saturday, 20 August 2016

D'Desa Resources Sungai Besar

Assalamualaikum

Once upon a time ago during 2016 a.k.a a few months ago hehe, a top person in my company wanted to have an event at Sungai Besar. We were given a week to arrange everything!! We cannot say a word to the person who made us crazy because he is a top person...ngeee. Logically a last minute deal is hard because most of the halls or caterers or lodgings are already fully booked but the top person is in his position because he believes in the impossible ... that is contrary to the ordinary us who go with logic. The tips is the top person always wants to see efforts. So after reporting the negative result ... dapatlah a new date for the event ... another week extention. Fuhh oklah bolehlah bernafas sikit. 


Luckily this place was available for us to spend a night before the event.  

        
On the way to the homestay, there was a mee udang place that we singgah for our lunch. Walau kepala serabut dan hati bimbang... kita bahagiakanlah perut :-)


Tu dia pilihlah apa yang berkenan.


Hirup sampai licin mangkuk. 


Sebaik sampai, talipon pengurus homestay untuk bukakkan pagar untuk kita. Kalau uols berminat bolehlah call nombor yang tertera untuk booking.


Kejap jer sampailah pengurus dengan kereta merah yang rugged ni. 


Jangan main-main... homestay ni ada swimming pool comel.

Next to the swimming pool is the biggest house here.


Ada dua bilik so selesa untuk 4 orang... kalau nak masuk lebih kena bentang totto laa. 


Ada ruang tamu untuk bersantai.


Dan dapur untuk main masak-masak.

Boleh duduk di tangga sambil tengok- tengok kolam... tengok jer lah.


This was my room , rumah seberang yang cuma ada bilik tidur dan bilik air.


Bilik air besar dan bersih. 


Sambil prepare things for tomorrow, mari kita explore the place. 


Mari kacau kucing... 


Mari tangkap siput ... maksud saya.. tangkap gambar.



Siapa yang nak merasa suasana desa dan duduk rumah kayu ... bolehlah datang sini. Tempat makan pun banyak , malam tu kami dinner kat kedai tom yam sedap sangat tapi lupa nak ambik nama kedai.


Alhamdulillah majlis kami selesai dengan jaya. Selesai majlis .. bergegas pula balik office untuk meeting. Gitulah kehidupan. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...