Thursday, 15 August 2013

Suasana raya di kampung... sweet memories

Lets the pictures do the talk....


Raya pertama tempah satay... mama masak nasi goreng kunyit... kek chocolate cheese SIL bawa all the way from KL. This time raya saya dan seorang adik beraya, abang dan adik sorang lagi beraya kat rumah in laws memasing.


Kalau raya mesti nak bertema-tema.... harus diikut juga...baju peplum , tudung belit.... hehehe.  Dah cun- cun gitu terus bersiap ke rumah nenek di kg... mesti pergi kubur arwah ma dulu ( alfatihah). Bawa cucu yang sorang pun dia tak sempat kenal... nanges.



Lepas tu pergi rumah mok ( nenek) , masih sihat dia alhamdulillah walau umur mencecah seabad.






Songkok double...

From left :Dhia, Danish, Ayra, Aiz, Rania...kat belakang tu Nurin dan seorang makcik penyibuk...
Aiz with the only cousin boy frm my side...
Raya ke 2...


Mama masak lontong...saya masak spaghetti....



Gambar curi.....sysss



lepas bfast beraya pula ke rumah hubby... tapi MIL tak de... dia raya kat Kl. Pergi rumah abg din dan mok cik yah... sedar-sedar hari dah malam

With cousin Dina
Rumah ayah din with isya
Ayra tolong Daneen pakai kasut kat rumah mek

Kat rumah jiran mek ... mok cik yah


Raya ke 3...dah nak balik KL


Sebelum balik kl... tok ki tok ma bergambar dgn cucu-cucu...semua cucu tok ki ada except 2 org yg masih tidur.... tok ki bagi pesanan... tazkirah pagi... tapi makcik tak de masa ni...sibuk belit tudung... ngehngeh.... pasal nak singgah raya kat kuantan.


Rumah  pok su

Okeh... udahlah tu... tak larat da...

3 comments:

  1. Selamat Hari Raya utk kak ila sekeluarga.

    ReplyDelete
  2. Tq... selamat hari raya utk Juju and family juga... nanti update citer raya kat blog ye...:-)

    ReplyDelete
  3. Salam Perkenalan...

    Saya menyinggah baca cerita...seronok lohat gambar...

    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...